fbpx
SEO
Trend

Organik Trafiğin Düşmesinin 16 Nedeni

SEO alanında son yıllarda çok fazla değişiklik oldu. Organik trafik değerleri sürekli artış ve azalış göstermektedir. Sitelerin performansı olabildiğince değişken olduğundan ister istemez aklınıza şu sorular takılabilir: Organik trafiğim neden düştü? Google algoritması yine mi değişti? Siteme bir tür SEO saldırısı mı yapıldı? Yanlış bir şeyler mi yaptım?

Trafiğin azalmasını araştırmaya devam ederken sorununuzun çözümü için gösterdiğiniz çaba sizi memnun etmeyecektir. Bir süredir SEO sektöründe yer alıyorsanız kendinize çeşitli unvanlar vermiş olabilirsiniz: Dijital pazarlamacı, araç geliştiricisi, danışman, araştırmacı, metin yazarı vb.

organik trafiğin düşmesinin 16 nedeni

Unvanınız ne olursa olsun organik trafikte iniş ve çıkışlar yaşamanız olasıdır. Google trafiğinin neden bir noktada önemli ölçüde azaldığını anlamaya çalışabilirsiniz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak hazırlanan bu kapsamlı yazı organik trafiğin düşmesine sebebiyet veren durumları anlamanıza yardımcı olacaktır.

  1. Alan adını değiştirmek ve Google’a bildirmemek.
  2. İçeriği temizlemeden her şeyi indekse eklemek.
  3. Sayfalarınızı robots.txt aracılığıyla indeksten çıkartmak.
  4. Site sayfalarını yeniden düzenlemek ve eski sayfalarda 301 yönlendirmesi yapmamak.
  5. Bir alt dizinden bir alt alan adına geçiş yapmak.
  6. Harika içerik oluşturmayı bir kenara bırakmak.
  7. Yönlendiren alan adlarını hesaba katmak yerine linkleri saymak.
  8. Mobil öncelikli indeksi yok saymak.
  9. Sitenizi yavaş bir sunucuya taşımak.
  10. Bozuk sayfaları ve linkleri görmezden gelmek.
  11. Anlık trafik sözü veren bir SEO şirketi ile çalışmak.
  12. Farklı sitelere hoş karşılanmayacak şekilde link bırakmak.
  13. Alt ve başlık etiketlerini kullanmamak.
  14. Dahili ve harici olarak içeriği kopyalamak.
  15. Canonical etiketleri yok saymak.
  16. Aynı ticari bağlantı metnini kullanmak.

1. Alan Adını Değiştirmek ve Google’a Bildirmemek

İyi adam ve kötü adamla idare edilen bir filmi çokça kez izlemiş olabilirsiniz. Bu tür filmde her zaman bir kovalamaca ve kaçış vardır. Alan adınızı değiştirip onu kimseye söylemediğiniz zaman benzer bir durum yaşanmaktadır.

Alan adınızı değiştirme sebebiniz ne olursa organik trafik kaybetmemek istiyorsanız bu değişikliği Google’a bildirmelisiniz. Bu sayede arama motoruna yeni isminizle ilgili bilgi vermiş olursunuz. Bunu yapabilmek için Search Console içerisinde yer alan alan adı değişikliğini bildirme aracından faydalanabilirsiniz.

2. İçeriği Temizlemeden Her Şeyi İndekse Eklemek

Organik trafik yaşamanıza neden olabilecek bir diğer durum içeriği temizlemeden her şeyi indekse eklemek gibi bir hataya düşmektir. Google arama algoritmasını geliştirmek ve kaliteli içerikleri tespit etmek için sürekli algoritma güncellemeleri yapmaktadır.

Google Panda ismini taşıyan bu algoritma düşük kaliteli içerikleri bulup onları cezalandırma ve yüksek kaliteli içerikleri bulup onları ödüllendirme görevini görmektedir. Google tarafından önemli ve değerli görülen içeriklerin tanımı şu şekildedir:

  • Kullanışlı ve bilgilendirici
  • Diğer sitelerden daha değerli ve daha kullanışlı
  • Otoriter
  • Yüksek kaliteli
  • Etkileşimli

Her sitenin kendine göre sürekli yenilenen ve değer kaybetmeyen içeriği vardır. Bunlar çok daha fazla organik trafik çekmektedirler. Bu sayfalar sitedeki diğer sayfalardan çok daha önemlidir. Eğer arama trafiğinin düşmesini istemiyorsanız sadece sıralama elde etmek istediğiniz içerikleri indekse eklemelisiniz.

Diğer durumların her birisinde site trafiği için bir kirlilik ortamı oluşturmuş olursunuz. Düşük kaliteli içeriğe sahip sayfalar ziyaretçiler açısından kullanışlı veya ilgi çekici değildirler. Bu nedenle sitenizin sağlığı için onlardan kurtulmanın yolunu bulmanız gerekmektedir. Düşük kaliteli sayfaların tüm siste sağlığını etkileyeceğini unutmamalısınız.

Google trafiğinin dramatik bir biçimde azalmasını istemiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Böylece sitenizde yer alan içerikleri temizledikten sonra geriye kalanları indekse eklemeyi düşünebilirsiniz. Böylece Google’ın sizin için değerli olan kullanıcılara ulaşmasını kolaylaştırabilirsiniz.

organik trafik düşüren 16 neden

Adım 1: Sitenizin Google İndekse Eklenmiş Sayfalarını Bulmalısınız

İndekse eklenmiş sayfalarınızı bulmak için çeşitli yöntemleri kullanabilirsiniz. Siteniz için hangisinin uygun olduğunu düşünüyorsanız o yöntemi tercih edebilirsiniz. Ancak bunu yapmanın en kolay yolu Search Console mülkünüzü kontrol etmektir.

Google Search Console içerisinde “Dizin Durumu” kısmına göz atarak indekste yer alan tüm sayfalarını görebilirsiniz. Sitenizde yer alan dahili linkleri görmek istiyorsanız “Arama Trafiği” seçeneğinin altında yer alan “Dahili Bağlantılar” seçeneğini kullanabilirsiniz. Böylece link elde etmiş sayfalarınızı ve link miktarlarını görebilirsiniz.

Adım 2: Sitenizin Düşük Trafikli ve Kalitesiz Sayfalarını Bulmalısınız

Sitenizde yer alan tüm sayfalar önemli olsa bile bazılarının onlardan çok daha önemli olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Bu sebepten ötürü içerik temizlenmesi aşaması görüntüleme, tıklama, tıklama oranı ve ortalama pozisyon verilerinin değerlendirilmesini içermektedir.

İçerik denetlemesi yapıp kalitesiz içeriğe sahip sayfalarınızı öğrenmek için ayhankaraman.com/icerik-denetimi sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu sayfada videolu anlatımda mevcuttur.

Adım 3: Kalitesiz Sayfaları İndeksten Çıkartmak

Tüm sayfalarınızı detaylı bir biçimde incelediğiniz zaman bu sayfaları indeksten çıkartmanız gerekmektedir. Onları indeksten çıkartmak en az onları oluştururken harcadığınız çaba kadar zahmetlidir:

  • txt dosyasını kullanarak Google’ın indekse eklememesini istediğiniz sayfaları disallow ile burada belirtebilirsiniz.
  • Kalitesiz sayfalara no-index meta etiketini ekleyebilirsiniz. Böylece Google’a ilgili sayfayı indekse eklememe bilgisini vermiş olursunuz.

robots.txt

3. Sayfaları Robots.txt Aracılığıyla İndeksten Çıkartmak

Site trafiğini bir anda dibe çekmenin bir başka yolu robots.txt dosyasında uygunsuz değişiklik yapmaktır. Bu dosya site yöneticilerinin kullandığı en kullanışlı dosyalardan birisidir. Ancak bu dosyayı yanlış kullanmanız durumunda sitenize zarar verebilirsiniz.

Google’a göre bu dosyanın kök dizininde yer alması gerekmektedir. Eğer belirli robotların sitenize ulaşmasını istemiyorsanız bu dosyaya çeşitli komutlar girmeyi düşünebilirsiniz. Robots.txt dosyasında gerçekleştirilen en hatalı değişiklikler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdakilere göz atabilirsiniz.

1. CSS veya Görsel Dosyalarının Engellenmesi

Google’ın algoritması her geçen gün çok daha iyi duruma gelmektedir. Artık sitenizin CSS ve JS kodlarını okuma becerisini elde etmiştir. Bu sayede ilgili dosyaların kullanıcılar açısından faydalarını hesaplamaktadır. Google’a göre CSS, JS ve görsel dosyaların disallow komutuyla engellenmiş olması çeşitli arama trafiği problemleri yaşamanıza neden olabilecektir.

2. Jokerlerin Yanlış Kullanılması

Bir joker bir veya birden fazla karakteri temsil eden bir semboldür. Genellikle bir veya birden fazla karakteri temsil eden * veya tek bir karakteri temsil eden ? şeklindedir. Bu sembollerin hatalı kullanımı arama trafiği konusunda çeşitli problemler yaşamanıza neden olabilecektir.

Örneğin sadece PDF uzantısına sahip olan URL’leri engellemek istiyor olabilirsiniz. Bunun için robots.txt dosyasına “User-agent: Googlebot Disallow: /*.pdf$” şeklinde bir komut eklemeniz gerekmektedir. Sonda yer alan $ işareti botlara sadece .pdf uzantısı ile biten URL’lerin engellenmesi gerektiğini belirtmektedir.

Bu kodda sembolü yanlış kullanırsanız çok daha fazla sayfanın indeksten çıkarılmasına neden olabilirsiniz. Bunun için jokerleri kullanırken olabildiğince dikkatli olmalısınız. Güvenli bölgede kalmak istiyorsanız ne yaptığınızı bilmiyorsanız bu dosyada değişiklik yapmamalısınız.

301 yönlendirmesi yapmamak

4. Site Sayfalarını Yeniden Düzenlemek ve 301 Yönlendirmesi Yapmamak

Bir siteyi birinden diğerine taşımak istediğiniz zaman tüm trafik değerlerinin aynı şekilde aktarılmasını istersiniz. Böylece sitenize gelen ziyaretçileri 404 hatası ile karşılamak yerine onlara yeni adresi göstermiş olursunuz. Burada doğru yönlendirme yaklaşımını tercih ederek sayfalarınızı yönlendirmeye çalışmalısınız.

301 yönlendirmeleri yapma konusunda hata yaparsanız tüm arama trafiğini kaybedecek olduğunuzu unutmamalısınız. Yeniden markalaşma, adres değiştirme veya site adresini yenileme gibi yaklaşımlarda bulunduğunuz zaman gerekli önlemleri almazsanız trafik kaybı yaşayabilirsiniz.

Sadece birkaç satır ile tüm trafiği eski adresten yeni adrese geçirmeyi başarabilirsiniz. 301 yönlendirmeleri ziyaretçileri yeni sitenize taşımaktadır. Üstelik bu ziyaretçilere arama motoru botları dâhildir. 301 yönlendirmesi aynı zamanda sitenin yaşı, otoritesi ve itibarı gibi değerlerini yeni adresinize aktarmanız konusunda size yardımcı olacaktır.

5. Bir Alt Dizinden Bir Alt Alan Adına Geçiş Yapmak

Bir alt dizinden alt alan adına geçiş yaparken arama trafiği kaybetmeyecek olduğunuza inanıyorsanız bunu yeniden düşünmelisiniz. Blog sayfanızı bir alt dizinden bir alt dizine taşıdığınızı düşünebilirsiniz. Alt alan adı ile alt dizin arasında çok büyük farklılıklar olmadığı düşünülmektedir. Ancak alt alan adına geçiş arama trafiğinde düşüş yaşamanıza neden olabilecektir.

Google alt alan adının ana siteyle bağlantılı olduğunu fark edebilme becerisine sahiptir. Ancak bazı durumlarda bu beceri boşa çıkabilmektedir. Ana site ile alt alan adı arasında kurulamayan bağlantı sebebiyle organik trafik düşüşü yaşanabilmektedir.

6. Harika İçerik Oluşturmayı Bir Kenara Bırakmak

Dijital dünyada her içeriğin ödül alabilecek kalitede içerik olması mümkün değildir. En iyi içeriğin her zaman en iyi organik arama trafiğini almasına gerek yoktur. İçeriğin önemi için Google’ın son güncellemelerine bakmak yeterli olacaktır. Her yeni güncellemede sürekli içerik kalitesi vurgulanmaktadır.

Arama sıralaması elde etme konusunda çok fazla faktör olsa bile içerik en önemli faktörlerden birisidir. Dijital dünyada varlık gösterebilmek istiyorsanız oluşturduğunuz içeriğin belirli bir kaliteyi yakalamış olmasına dikkat etmelisiniz.

Arama trafiğinde ani düşüşler yaşamak istemiyorsanız sitenizde yer alan içerikleri sürekli kontrol etmelisiniz. Bugün çok sağlıklı miktarda trafik alıyor olabilirsiniz ancak buna çok bağlı kalmamalısınız. Arama motoru sonuç sayfası sürekli değişim gösterebilmektedir. Çünkü her gün onlarca farklı içerik oluşturulmaktadır.

Örneğin milyonlarca link almış bir site ile binlerce link almış bir site arasında karşılaştırma yaptığınız zaman binlerce link almış site önde geliyorsa bunun sebebi içeriktir. Çok kaliteli hazırlanmış olan içeriklere sahip siteler her zaman bir adım önde olacaklardır.

7. Yönlendiren Alan Adlarını Hesaba Katmak Yerine Linkleri Saymak

Link oluşturma sektöründe sadece linklere odaklanmak yeterli değildir. Aynı zamanda yönlendiren alan adlarını incelemek gerekmektedir. Çünkü benzer bir siteden alınacak olan milyonlarca linkin siteniz açısından anlamlı olmasını beklememelisiniz.

Linkler konusunda sadece link miktarına odaklanırsanız milyonlarca link görebilirsiniz. Bunun anlamı mükemmel bir performanstır. Ancak yönlendiren alan adı sadece 30 siteden oluşuyorsa performansın mükemmel olduğunu söylemek mümkün değildir. Çünkü 30 tane alan adından 3 milyon link almış olan siteden söz edilmektedir.

mobil öncelikli indekslemeyi hiçe sayma

8. Mobil Öncelikli İndeksi Yok Saymak

Google’dan bu açıklamayı onlarca kez duymuş olabilirsiniz. Google artık siteleri indekse eklemek istediğinde mobil öncelikli olarak hareket etmektedir. Bunun anlamı arama algoritmasının site içeriği konusunda artık mobil versiyona önem verecek olmasıdır.

Sitenizde arama trafiği düşüşü yaşamak istiyorsanız basit bir şekilde mobil indeksi yok sayabilirsiniz. Bunun karşılığını kısa sürede alacağınızdan emin olabilirsiniz. Eğer isteğiniz tam tersi ise bu durumda mobile çok daha fazla önem vermeniz gerektiğini bilmelisiniz.

Mobil öncelikli indeksleme hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için hemen ayhankaraman.com/mobil-oncelikli-dizinleme bağlantısını ziyaret et.

9. Sitenizi Yavaş Bir Sunucuya Taşımak

Site performansı söz konusu olduğu zaman yavaşlık diye bir şeyden söz etmemek gerekmektedir. İyi bir hosting tercih etmek istiyorsanız sizi asla yavaşlatmayacak bir yerle çalışmalısınız. Yavaş hosting seçeneği her zaman organik arama trafiğinin çok daha düşük olmasına neden olabilecektir.

Google’a göre site performansı belirleyecek en önemli etkenlerden birisi hızdır. Google bunun için PageSpeed Insights isimli aracı dahi tasarlamıştır. Sitenizin hız performansını ölçmek istiyorsanız bu aracı kullanarak birkaç saniye içerisinde sitenize ait verileri öğrenebilirsiniz.

Ucuz hosting tercih ederseniz bunun için hosting firmasını bahane etmenize gerek yoktur. Çünkü onu kullanmayı tercih etmiş kişi sizsiniz. Sitenizin her zaman iyi performans göstermesini istiyorsanız mutlaka hosting seçiminde dikkatli olmalısınız.

Siteniz paylaşımlı bir sunucuda yer alıyorsa sizden çok daha fazla hatta absürt derecede kaynak tüketen bir siteyle sunucuyu paylaşmak sitenizin hız açısından problem yaşamasına neden olabilecektir. Bu hız problemi organik arama açısından düşüş yaşamanız anlamına gelecektir.

10. Bozuk Sayfaları ve Linkleri Görmezden Gelmek

Dijital pazarlama söz konusu olduğunda bir şeyleri görmezden gelemezsiniz. Bir şeyleri gözden görmeye çalışırsanız elinize geçen tek şey binlerce trafik kaybı olabilecektir.

Sitenizde geniş kapsamlı bir tarama yaptığınız zaman tarama problemleriyle veya bozuk link problemleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunların olması demek kullanıcı deneyimi ve organik trafik açısından problem yaşamanız anlamına gelecektir.

Sitenizde hemen çıkma oranı yükseldikçe genel kullanılabilirlik azalmaya başlayacaktır. Genel kullanılabilirlik azaldıkça link kaybetmeye ve beraberinde organik trafik kaybetmeye başlayacaktır. Sitenizde bozuk linkler ve sayfalar varsa bunları düzeltebilecek olmanız ise bu konuda verilebilecek tek iyi haberdir.

Bozuk sayfalar için trafiği korumak istiyorsanız basit bir biçimde 301 yönlendirmesi yaparak onları ilgili sayfalara yönlendirmeyi düşünebilirsiniz. Alternatif olarak bu sayfaları düzeltme yoluna gidebilirsiniz.

Bozuk linkler için benzer durum geçerlidir. Birden fazla linkin bozuk olması pek sıkıntılı değildir. Ancak sitenizde her geçen gün daha fazla bozuk link uyarısı ortaya çıkıyorsa gerekli adımları atıp bu problemi çözmeye çalışmalısınız. Bunun için aşağıdakileri yapmaya çalışmalısınız:

  • Bozun linkleri bulmalısınız. Bunun için kullanabileceğiniz çok kapsamlı SEO araçları vardır. Bunlardan yararlanarak sitenizdeki ve dışarıdaki bozuk linkleri bulabilirsiniz.
  • Dışarıdaki bozuk linkler için site yöneticileriyle irtibat kurmalı ve onları değiştirmelerini rica etmelisiniz. Daha önce link satın alımı gibi bir şey gerçekleştirmiş durumdaysanız çok ciddi miktarda trafik kaybı yaşayabilecek olduğunuzu bilmelisiniz.

11. Anlık Trafik Sözü Veren SEO Şirketiyle Çalışmak

Sitenizin çok fazla trafiğe sahip olması aslında iyi bir şeydir. Ancak asıl önemlisi bu trafiği elde etmek için gerçekleştireceğiniz taktiklerdir. Trafik elde etmek için bir SEO şirketiyle çalışmak istiyorsanız onlara soracağınız ilk soru şu olmalıdır: Sitem birinci sırada yer alacak mı?

Bu soruya verilecek cevap evet ise o şirketle çalışmamalısınız. Google bir sitenin değerini belirlerken çok farklı faktörleri ve elementleri hesaba katmaktadır. Bu nedenle arama motoru sonuç sayfasında kesinlikle ilk sıraya çıkmak gibi bir şeyden söz etmek mümkün değildir.

Eğer bir anda 15. sıradan 80. sıraya doğru düşmek istiyorsanız mutlaka bu tür şirketlerle çalışmalısınız. Çok geçmeden sitenizi arzu ettiğiniz sıralamada bulabileceksiniz. Sitenizin ilk sayfada iyi bir konumda olmasını istiyorsanız bu durumda işini çok daha ciddiye alan şirketlerle çalışmalısınız.

kötü bağlantılara sahip olmak

12. Farklı Sitelere Hoş Karşılanmayacak Şekilde Link Bırakmak

Arama motoru sıralaması söz konusu olduğunda doğal olmayan linkler her zaman başınıza iş açabilecektir. Üstelik bu tür linkler organik trafiğin azalması gibi bir problemi beraberinde getirecektir. Google sürekli olarak algoritmasını geliştirerek doğal olmayan linklerin izini sürmektedir.

Organik trafik konusunda iyi sonuçlar elde etmek istiyorsanız doğal olmayan linklerden olabildiğince uzak durmanız gerekmektedir. Belirli bir sayfayla bağlantılı olan doğal olmayan linkler sizin için her zaman problem çıkaracaklardır.

Sitenizin link profilinde doğal olmayan linkler varsa bu problemi çözmek için mutlaka bir adım atmalısınız. Atacağınız adımlar uzun vadede sitenizin çok daha iyi olmasını sağlayacaktır. Doğal olmayan linkleri fark etmenin en kolay yolu bu iş için geliştirilmiş olan araçları kullanmaktır.

13. Alt ve Başlık Etiketlerini Kullanmamak

Google’ın sayfanızda yer alan görsel içerikleri okuyabilmesini istiyorsanız alt metin etiketini uygun şekilde doldurmanız gerekmektedir. Google’ın görselleri okumasının tek yolu budur. Alt metinleri optimize etmek için tek amacınız bu olmamalıdır. Çünkü görme bozukluğu yaşayan kişiler sitelerdeki görselleri alt metinler sayesinde okuyabilmektedirler.

Organik trafik açısından güvenli bölgeden ilerlemek istiyorsanız her sayfada başlık etiketinin doğru şekilde tanımlanmış olduğundan emin olmalısınız. Her yazı için anlamlı görsellere sahip olmak kadar başlık etiketini optimize etmek de önemlidir.

14. Dâhili ve Harici Olarak İçeriği Kopyalamak

Kopya içerikler hemen hemen her yerde karşınıza çıkabilmektedir. Bu durum okuyucularınız için çok büyük problem olmayabilecektir. Ancak kopya içerik arama motorları için çok ciddi bir problemdir. Çünkü arama motorları orijinal kaynağı üst sıralara taşırken kopya olan kaynakları aşağıda tutmaktadırlar.

Bu nedenle kopya içerik sitenizin problem yaşamasına neden olabilecektir. Her ne kadar kopya içerik bir cezaya neden olmasa bile özgün içeriğin organik trafik açısından sıkıntı yaşamamak için bir çözüm olduğunu unutmamalısınız. Arama motorları özgünlüğe daima ödül vermektedirler.

15. Canonical Etiketleri Yok Saymak

Sitenizi güvenli hale getirmek için HTTP’den HTTPS’e geçiş yapmış olabilirsiniz. Bu geçiş her ne kadar ideal olsa bile doğru yapılmadığı zaman çeşitli sorunlar ortaya çıkarabilmektedir. Özellikle canonical etiketinin yanlış kullanılması çok büyük bir problemdir.

Arama motorları birden fazla URL’de yer alan benzer içerikleri tespit etme konusunda biraz zayıf kalmaktadır. Bununla birlikte sitenin HTTP versiyonunda ayrı HTTPS versiyonunda ayrı olacak şekilde aynı içeriğe sahip olmak arama motorlarının kafasını karıştırabilecek bir etkendir. Bu kafa karışıklığının sonucu ise organik trafikte düşüş yaşanmasıdır.

Bu sebepten ötürü Google’ın destekleyeceği şekilde canonical etiketini kullanmaya çalışmalısınız. Bir yerden bir yere taşındığınız zaman postacının tüm faturaları yeni adrese getirmesini istiyor olabilirsiniz. Bu durumda ona gerekli bilgileri sunmanız gerekmektedir.

Sitenizin organik trafiğinin belirli bir nedenden ötürü bir anda aşağı doğru çekilmesini istemiyorsanız sitenizde yapacağınız taşıma ve birleştirme adımlarının ardından mutlaka canonical etiketini kullanmaya çalışmalısınız.

16. Aynı Ticari Link Metnini Kullanmak

Anahtar kelime doldurma şeklinde link ve içerik oluşturduğunuz günler artık geride kaldı. Artık link metni yazarken ekstra dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü sitenize gelen linklerin tamamının aynı link metnine sahip olmamasına özen göstermeniz şarttır.

Örneğin, köpek maması satışı yapan bir siteye sahipseniz sitenize ait tüm linklerde köpek maması anahtar kelimesinin geçmemesine dikkat etmelisiniz. Bu tür bir yaklaşımla link oluşturma yoluna giderseniz kısa süre içerisinde problem yaşayabilirsiniz.

Daha fazla SEO içeriği için hemen ayhankaraman.com/seo bağlantısını ziyaret et. Bu bağlantıda yer alan içeriklerde hediye SEO araç lisansları, ücretsiz analizler, ipuçları ve stratejiler paylaşılmaktadır. Bence web siten daha çok organik trafiği hak ediyor. Ona değer ver.

Ayhan KARAMAN

Profesyonel SEO Eğitmeni ve SEO Aşığı. :) 1 YouTube 3 Webrazzi Ödülü. Ne demiş Albert Einstein: “Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir.”

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hocam gece yatmadan önce kitap okur gibi içeriklerinizi okumak oldukça zevkli. Her yeni paylaşımınızda seo konusunda yeni bilgiler ediniyoruz sayenizde. Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir