fbpx
SEO

SEO Görevleri: Günlük, Haftalık ve Aylık Kontrol Listesi

SEO, uygula ve sonuç bekle çalışması değildir. SEO sürekli olarak kontrol edilmesi gereken ve bir stratejiye göre ilerlemesi gereken çalışmalar bütünüdür. Bu nedenle SEO görevleri belirlemeli ve kontrol listeleri oluşturmalısınız.

SEO çalışmalar disiplin ister. Planlama ve strateji olmadan başarı gelmez ve zaman boşa harcanır. Çoğu zaman SEO çalışmalarının çok hızlı ve heyecanla başlatıldığına şahit oldum, duydum ve gördüm. Sonunda heyecanın bittiğini ya da azaldığını buna istinaden de sürecin ilerlemediğine şahit oldum.

SEO olayı görevler bütünüdür. Başarılı olmak için kendinize görevler atamalı ve bu görevleri tamamlamalısınız.

SEO’yu günlük, aylık, üç aylık ve yıllık bölümlere ayırır ve doğru planlama yaparsanız olumlu sonuçlarla karşılaşırsınız.

Şimdi yıllık olarak görevlerimizi oluşturmaya hazırsak başlayalım:

SEO Temelleri (Kontrol Listesi)

Bir proje ilk geldiğinde kontrol etmeniz gereken SEO konuları vardır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Search Console (Kurulum Tamamlanmış mı?)
  • Google Analytics (Kurulum Tamamlanmış mı?)
  • Eklentiler (WordPress ise Temel SEO Eklentileri Kurulu mu?)
  • Site Haritası (Oluşturulmuş mu? Search Console’a Eklenmiş mi?)
  • Robots.txt (Oluşturulmuş mu?)
  • Manuel İşlemler (Bir Ceza Söz Konusu mu?)
  • Güvenlik (Güvenlik Problemleri Var mı?)

Yukarıdaki adımlar tamamlandıktan sonra sıra strateji oluşturmaya geliyor. SEO stratejisi nedir? Hedefler nelerdir? Hedef kitle kim? Müşteri ya da biz ne istiyoruz? Bu soruların cevabı çok önemli. Cevaplar SEO sürecini şekillendirecektir. Strateji hazırsa başlayalım. :)

Günlük SEO Görevleri

SEO süreçlerinin günlük olarak takip edilmesi gerekir. Bunun için bir kontrol listesi çıkarmak her zaman için büyük avantaj sağlar.

Merak etmeyin! SEO konusunda günlük olarak ne yapılması gerektiğini aşağıda adım adım anlattım. Tek yapmanız gereken bu görevleri düzenli olarak yerine getirmek.

Mevcut Durumu Değerlendir

Hergün yapılması gereken en önemli şey: “Mevcut durumu kontrol etmektir.” Bunu Search Console ve Google Analytics aracılığıyla yapabilirsiniz.

  • Ortalama Konum Kaybı
  • Anahtar Kelime Kayıpları
  • Organik Trafikte Azalma
  • Hizmet Sektörü: Dönüşümlerde (Başvurular ve Aramalarda) Azalma
  • E-Ticaret Sektörü: Dönüşümlerde (İşlem Sayısında ya da Gelirde) Azalma
  • Mobil Uyumluluk Problemi
  • Önemli Web Verileri (Performans Problemleri)
  • Manuel Müdahaleler (Spam, Saldırı Vb..)
  • Sayfa Deneyimi
  • Güvenlik Uyarıları
  • Haftalık Görev Listesi Çalışması Sonucu Belirlenen Görevler

Yukarıda yer alan maddelerin her biriyle alakalı erken teşhis ve acil müdahale web sitesinin yararına olacaktır. İşte yukarıda yer alan maddeleri adım adım ele aldığım video içerik:

Plana Uyum Sağlayın

Yine yukarıda yer alan video olduğu gibi olayı sosyalevin projesi üzerinden ele almak isterim. Şimdi bizim bu projedeki planımız aşağıdaki gibidir:

  • Ticari Kelimeler İçin Sıralama Almak (Gelirleri Artırmak)
  • Son Kullanıcıya Fayda Sağlayacak Bilgilendirme Niyetli Kelimelerde Sıralama Almak (Trafiği İlgili Kitle ile Artırmak)
  • Teknik Problemlerden Kurtulmak
  • Web Tasarımını Değiştirmek (Modern Tasarım)
  • Marka Bilinirliğini Artırmak

Yukarıdaki hedefler bize şu çalışma planını oluşturmamıza yardımcı oluyordu:

  • Ticari Hizmet Sayfalarının Revizyonu (İçerik ve Tasarım) + Rakip Analizi + Bağlantılar
  • İçerik (Blog) Sayfalarımızın Revizyonu (İçerik ve Tasarım) Rakip Analizi + Reklam + Bağlantılar
  • SEO Araçları ile Teknik Sorunları Tespit Etmek ve Geliştirici ile Problemlerden Kurtulmak
  • Tasarımcı ve Geliştirici Bulmak (Front-End ve Back-End)
  • Sosyal Medya, Reklam, PR Çalışmalarını Gerçekleştirmek

Bu planın bir bölümü günlük bir bölümü haftalık, aylık ve yıllık görev listesini kapsamaktadır. Bu nedenle haftalık görev listesinde ortaya çıkan günlük raporunda bir sonraki haftanın günlük görevleri de yer alacaktır. Yani haftalık görevler bir sonraki haftanın günlük görev listesini de ortaya çıkarmaktadır.

Haftalık SEO Görevleri

Aslında günlük görev listesinde yapılacakları da belirlememize yardımcı olacak süreçtir. Haftalık olan görev listemizde aşağıdaki konu başlıkları yer alır.

  • Haftalık Performans Değerlendirmesi (En İyi Açılış Sayfaları, Ortalama Konumu 6 ve Üzeri Olan Sayfalar)
  • Ortalama Konumu 6 ve Üzeri Olan Açılış Sayfaları İçin Bağlantı Listelerinin Hazırlanması ve İletişimi
  • Mevcut Hizmet ve İçerik (Blog) Sayfalarının Değerlendirilmesi
  • Yeni Açılış Sayfaları İçin Rakip Analizi (Rakipte Olan Fakat Bizde Olmayan Sayfalar)
  • Teknik SEO Denetimi (Ahrefs, Semrush ve Screaming Frog ile Teknik Analiz)

Haftalık Performans Değerlendirmesi

Burada amacımız ortalama konumu 6 ve üzeri olan kelimeleri tespit etmek ve bu kelimelerin açılış sayfalarını bulmaktır. Bu açılış sayfalarını bulduktan sonra bizim üzerimizde yer alan rakiplerle karşılaştırma yapmalıyız. Karşılaştırma sonrasında ortaya çıkan eksiklikleri gidermek için günlük görev ataması gerçekleştirmeliyiz.

Bağlantı Listelerinin Hazırlanması ve İletişimi

Açılış sayfaları belirlendi, revizyonlar gerçekleşti ve artık bağlantı ve bilinirlik desteğine hazırız. Bunun için en uygun kaynaklarda yerimizi almamız gerektiğini unutmamalıyız. Yani hedef kitlemiz neredeyse biz orada olmalıyız.

Hizmet Alanımız: “Sosyal Medya, Takipçi, İzlenme, Abonelik”

Hedef Kitle: 18-45 Yaş Erkek ve Kadın (Daraltılabilir)

Merak Ettikleri: “Instagram Profili Nasıl Büyütülür?” “Instagram’da Takipçi Nasıl Arttırılır?”

Merak ettikleri kısmına odaklanmak çok önemli. Eğer bu sektör için bağlantı temin etmek istiyorsanız bu alanda içerik üreten web sayfalarıyla iletişim kurmalısınız. Ek olarak bazı kişiler araştırma yaparlar. Bunu bir örnekle anlatmak isterim. Mesela kizlarsoruyor.com sitesinde Instagram hesabını nasıl büyüteceği konusunda destek isteyen biri var.

Bu gönderinin altına marka olarak bir geri bildirimde bulunmak hem bilinirliğe katkı sağlar hem de yüksek kaliteli bağlantı almanıza yardımcı olur. Nasıl ama? Video ile daha net anlaşılacaktır diye düşündüğümden bu konuyu videolu olarak ele almak istedim. İşte o video:

Hizmet ve İçerik Sayfalarının Değerlendirilmesi

Burada devreye SERP analizi yapılmalı. Direkt olarak ticari kelimeleri Google arama motorunda aratıyor ve rakiplerimizi belirliyoruz. Üzerimizde kim var? Sayfa içerikleri ve düzenleri nasıl? Eksikliklerimiz neler?

Ben bu konuyla alakalı geçmiş dönemlerde bir YouTube videosu yayınlamıştım. Bu videodan yola çıkarak SERP analizi yapabilirsiniz. Blog denetimiyle alakalı bir konuyu ele aldım. Siz bunu sektörünüze göre uyarlayabilirsiniz. İşte o Video:

Yeni Kelimeler ve Yeni Sayfaların Belirlenmesi

Bu konuda size ya da müşterinize ait web sitesinin rakiplerinin analiz edilmesiyle alakalı bir durum. Rakiplerin trafik aldığı fakat sizin trafik almadığınız kelimeleri tespit etmeyle alakalı bir durum.

Burada rakibin en iyi sayfalarını tespit etmeniz büyük bir avantaj doğurabilir. Biz bu projede rakiplerin “Instagram Profil Fotoğrafı Büyütme” kelimesinden trafik aldığını tespit ettik. Bizim bununla alakalı bir sayfamız ve aracımız yoktu. Hemen bu aracın geliştirilmesini ve kullanıcı için sayfanın tasarlanmasını sağladık.

Projeyi yayına alır almaz 1 hafta içerisinde sıralama aldı. Sıralamayı kuvvetlendirmek için SEO sürecini uygulamaya başladık. Sonuç: En iyi trafik aldığımız sayfalardan birisi oldu. İlgili kitle geldi. Data biriktirdik ve hedeflememize yardımcı oldu.

Bu analiz nasıl yapılır? Nasıl tespit edilir? Bunu bir video ile anlatmak çok daha uygun olacaktı. Ben de öyle yaptım. İşte o video:

Teknik SEO Denetimi

Bir binanın temelini atmadan katları çıkamazsınız. Bu nedenle binamızın temeli tamamen teknik denetimle alakalıdır. Bunun için Ahrefs, Semrush ve Screaming Frog araçlarını kullanıyoruz. Adım adım yapılması gerekenler:

  1. Ahrefs, Semrush ve Screaming Frog ile Teknik SEO Denetimi Yap
  2. Ortaya Çıkan Problemleri Kontrol Listesi Haline Getir
  3. Teknik Problemler Konusunda İyileştirmeleri Gerçekleştir
  4. Geliştirici Değilsen Geliştirici Desteği Alarak İlerle

Bu süreç nasıl ilerler? Bunu bir video ile anlatmak daha uygun olacaktır. İşte o video:

Aylık SEO Görevleri

Günlük ve Haftalık görev listelerimize uyarak hareket ettik. Şimdi sıra bunun performans raporunu hazırlamakta. Çünkü müşterinin beklentisi şu yönde oluyor: Bu ay benim için ne yaptın?

Biz sadece klasik bir performans raporlaması sunar şuradan şuraya getirdik geri bildiriminde bulunursak bu karşı tarafı rahatsız edebilir. Nedeni: Zaten sektör bilinen bir sektör değil. Zaten terimler karmaşık. Biz de bu bilinmeyenin arkasına saklanırsak rahatsızlık doğmasına neden oluruz.

Bu tür konularda tamamen şeffaf olmalı ve müşteriyi bilinçlendirmeliyiz. Bilinçlendirme yetmez süreçle alakalı eğitmeliyiz. Aynı dili konuşmak her zaman büyük avantaj sağlar.

Performans Raporu

Aylık performans raporlaması, tamamlanan ayın yıldan yıla ve bir önceki ayla karşılaştırmalarını içermelidir. Ek olarak o ay içinde tüm yapılanlar eksiksiz olarak rapor içerisinde yer almalıdır.

Bu konuyu geçiştirmek olmaz. Bu nedenle ben size 1 ay içerisinde olan tüm sürecin raporunu hazırladım. Örnek olması açısından aşağıda paylaştığım data studio raporunu inceleyebilirsiniz.

Data Studio Raporu: datastudio.google.com/seo-raporu

Tamamlanan ve Devam Eden Konular

Bu konu ay içerisinde belirlenen görevlerin hangilerinin tamamlandığını hangilerin bir sonraki aya sarktığını belirlemek için gerekli. Bazı konuların tamamlanma süreci uzun sürebilir. Bu nedenle bunu mutlaka not almalı ve takip etmelisiniz.

İşte 1. Ay Sonunda Tamamlanan Konular:

  • Öncelikle Mevcut Durumu Değerlendirdik.
  • Ortalama Konumu 6+ Kelimeleri ve Açılış Sayfalarını Belirledik.
  • Teknik SEO Denetimi Gerçekleştirdik ve Kontrol Listesi Hazırladık.
  • Başlıkların Revizyonu. (%90 Tamamlandı.)
  • Meta Açıklama Revizyonları. (%80 Tamamlandı.)
  • Meta Keywords Kaynak Koddan Kaldırılması. (%99 Tamamlandı.)
  • Teknik Problemlerin Tamamlanması. (%75 Tamamlandı.)
  • Açılış Sayfalarına Özel Bağlantı Kaynakları Tespit Edildi.
  • Günlük Olarak Rutin Kontroller Sağlandı.
  • Blog Yeniden WordPress Olarak Kuruldu. (Eklentiler, Genel Ayarlar, SEO Ayarları ve SSL Ayarları Tamamlandı.)
  • Blog İçerikleri Değerlendirildi ve Zayıf Olanlar Tespit Edildi.
  • Hizmet İçerikleri Analiz Edildi ve Revize Edilecekler Tespit Edildi.
  • Yeni Anahtar Kelimelerin Belirlenmesi İçin Rakip Analizi Gerçekleştirildi.
  • Web Tasarımının Değiştirilme Kararı Alındı, Tasarımcı Bulundu.

Devam Eden Konular:

  • Canonical Problemleri.
  • Kısa Meta Açıklamalar.
  • Kırık Bağlantılar. (1 Adet)
  • Yönlendirme Sorunları.
  • 500 Sunucu Hataları. (Harici)
  • Yüksek Boyutlu Görseller.
  • Alt Etiketler. (1 Adet)
  • Bağlantı Kaynaklarının Temin Edilmesi.
  • Blog İçeriklerinin Revizyonu.
  • Web Tasarım Sürecinin Tamamlanması.
  • Hizmet İçeriklerinin Revizyonu.
  • Sosyal Medya Yatırımının Başlatılması.
  • Marka Bilinirliği İçin Yatırım Sürecinin Başlatılması.

Gelecek Ay Planı

Devam edilen konularla birlikte standart olarak ilerleyen günlük ve haftalık görev listesine uygum sağlayarak ilerleme olmalı. Planımız ortada, yapılacaklar ortada. Yapılması gereken düzenli olarak çalışmak ve bunu raporlamaya devam etmek.

Gelecek ay devam eden konularda yer alan başlıkları dikkate alarak harekete geçebiliriz. Zaten standart olarak günlük ve haftalık görev listemiz var. Bunun haricinde bekleyen maddeleri de kontrol etmek bize avantaj sağlayacaktır.

3 Aylık SEO Görevleri

Dönem dönem yoğunlaşmamız gereken konular olacaktır. Bu SEO tarafında 3 ayda bir yapılırsa çok sağlıklı olur. Teknik SEO denetimi ilerlemesi, bağlantı profili durumu ve karşılaştırması, İçerik analizi, sayfa içi denetimler.

Teknik Denetim (3 Aylık)

Ahrefs, Semrush ve Screaming Frog araçlarıyla yapılan denetimlerin 3 aylık değerlendirmeleri burada veri olarak sunulabilir.

Bağlantı Profili Analizi

Mevcut bağlantı profili değerlendirilmeli. Öncesi sonrası kesinlikle paylaşılmalı. Eğer reddedilen bağlantılar varsa bu süreçte mutlaka veri olarak paylaşılmalı.

Sayfa İçi Denetimler

Sayfa içi denetimler ve yapılan iyileştirmelere tam olarak bu kısımda sunulmalı. Her şey şeffaf ilerlemeli. Neden yapıldığına varana kadar detaylı olarak ele alınmalı. Akılda soru işareti bırakacak hiçbir şey kalmamalı.

Yıllık SEO Görevleri

Bir önceki yıl ile mevcut yılı karşılaştırmak çok önemlidir. Müşteri sizinle çalışmasının karşılığını aldı mı? Stratejileri ve planları uyguladık mı? Eksiğimiz var mı?

Öyle ya da böyle 1 yılın sonunda performans artışını göstermek durumundayız. Müşteri 1 yıl boyunca yaptığı finansal yatırımın karşılığını almalıdır. Bu tek taraflı bir konu değildir. Müşteriden beklentimiz var mıydı? Bu beklentiler yerine getirildi mi?

Performans Değerlendirmesi

Bu kısımda tam olarak 1 yıl içerisinde markaya yapılan tüm işler yer almalıdır. Bunun haricinde ise yıllık karşılaştırma raporu net olarak sunulmalıdır. İşte örnek yıllık performans raporu:

1 yıllık SEO karşılaştırması

Nasıl ama? Sadece tek bir ekran görüntüsü yetiyor değil mi? Organik trafik %865 büyürken satın alma sayısı %314 büyümüş. Büyüme çok ciddi bir orana sahip. Burada size bir soru sormak istiyorum. Cevabını bilen kişilere Kasım ayında çıkacak kitabımı hediye etmek istiyorum. Sizce organik trafik %865 büyürken satın alma sayısı neden trafikle eş değerde büyümemiş?

Şimdi yorum yazarak bu sorunun cevabını verebilir ve içeriği tüketmeye devam edebilirsiniz. :)

Stratejiler ve Taktiler

Mevcut stratejinin sağladığı faydalar net olarak ifade edilmeli. Uygulanan taktikler kesinlikle paylaşılmalı ve süreç devam edecekse yeni yılda katılacak değerler şeffaf olarak sunulmalı. İşte uygulanan stratejiler ve taktikler:

  • Blog Sitemizde Yüksek Kaliteli İçerikler Yayınlandı.
  • Hizmet Kelimelerine Reklam Yasağı Var Bu Nedenle Blog Başlıklarına Reklam Yayını Yapıldı.
  • Özel Araçlar Geliştirildi ve Yeni Kullanıcı Oranı Artış Gösterdi.
  • Hem Reklam Hem Araçlar Sayesinde Gelen Kullanıcılar Facebook Pixel ve Ads Remarketing Tag Sayesinde Data Olarak Biriktirildi.
  • Yeniden Hedefleme Yapıldı. Bu Durum Marka Bilinirliğine Katkı Sağladı.
  • Bağlantı Profili Kuvvetlendirildi. Stratejik Bağlantılar Alındı.
  • Müşterilerle Duygusal Bağ Kurma Çalışmaları Gerçekleştirildi.
  • Zararlı Bağlantılar Reddedildi.
  • Geçmiş Dönemde Aynı Sektörde Hizmet Veren Ama Sitesini Kapatan Girişimcilerin Düşen Alanadları Satın Alındı ve Yönlendirildi.
  • Influencer Kaynaklarıyla İş Ortaklıkları Yapıldı.
  • En Çok Trafik Alan Sayfalarımıza Dahili Bağlantılar Eklendi.
  • Hizmet Sayfalarımıza Sık Sorulan Sorular ve Cevapları Eklendi.

SEO Görevleri İçin Kaynaklar

Sizin için hazırladığım tüm dosyaları paylaşmak isterim. Kapsamlı Kontrol Listesi, Özet (Brief) Dosyası, SERP Analiz Dosyaları, SEO Günlüğü ve Data Studio Raporu! Hepsi sizin için tek tek hazırlandı. Bunda sonraki süreçte daha sağlıklı SEO çalışmaları yapabilecek, müşterilerinizin memnuniyetini en yüksek seviyeye çıkarabileceksiniz.

İşte o kaynaklar:

  1. Kapsamlı Kontrol Listesi: docs.google.com/kontrol-listesi
  2. SERP Analiz Dosyaları: E-Ticaret / İçerik / Hizmet
  3. SEO Günlüğü: docs.google.com/seo-gunlugu
  4. Data Studio Raporu: datastudio.google.com/seo-raporu

Yukarıda yer alan her bir bağlantıyı açtıktan sonra “Kopyasını Oluştur” yapmalısınız. Bunu yapmazanız kendinize özel yapamaz ve kullanamazsınız.

Data Studio Raporunu Videolu olarak anlatmak istedim. İşte o video:

Sonuç

SEO yatırımlarımızdan ve çabalarımızdan elde etmek istediğimiz hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmak zaman alır. Çalışır ve bir plana uyarsak başarı kaçınılmazdır.

Teknik faktörler, sayfa içi optimizasyon, içerik veya geri bağlantılar ve markalaşma çalışmaları SEO sürecinin olumlu ilerlemesine katkı sağlar. Sürece hakim olmak çok önemlidir. Her türlü konuya hazırlıklı olmak, geri bildirimde bulunurken daha rahat davranmanıza yardımcı olur.

İçeriği paylaşmanız beni çok mutlu eder. WhatsApp, Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn! Hangi mecradan paylaşırsanız paylaşın beni etiketlemeyi unutmayın. :)

Ayhan KARAMAN

Profesyonel SEO Eğitmeni ve SEO Aşığı. :) 1 YouTube 3 Webrazzi Ödülü. Ne demiş Albert Einstein: “Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir.”

İlgili Makaleler

30 Yorum

  1. SEO kelimesini seninle öğrendim. SEO sektörüne her zaman katkı sağlıyorsun. Gene Ayhan Karaman’a yakışır bir içerik olmuş eline sağlık Ayhan abim, inşallah sektörü daha da iyi yerlere getireceğiz.

  2. SEO ile ilgili ogrendigim ilk bilgilerin kaynağı sizin kitabinizdi Hocam. Sonrası yıllar süren uzun bir yolculuk bir sürü kaynak takibi ve başarılı projeler oldu. Lâkin Ayhan Karaman sözcüğünün bende yeri farklıdır. Eğer üstad bir içerik ürettiyse tatilde ve gece yarısı da olsa o içerik okunur, okuma listesine kayıt edilir. Tekrar tekrar incelenir. Benim birkac tekrarda sindirdigim içeriği hazırlamak için verdiğiniz emeğin farkındayım Hocam. Size saygım çok büyük, umarım emeklerinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız.

  3. Benim gibi bir yol haritası arayanlar için harika bir içerik olmuş teşekkür ederim. Yarın tekrar okuyarak notlarımı alacağım ve kontrollere başlayacağım. :)

  4. Organik trafikte ziyaretçi çekebiliriz ama her ziyaretçi satın alım yapmayanlar. Bazı ziyaretçiler bilgi amaçlı gelebilir. Yani sayfalarımızda kullanıcı niyeti önemlidir

  5. Bu içerikte ne öğrendim?

    Eğitim esnası SEO hatalarını düzeltmiştim. Bu hatalar düzeltildiği için geriye dönüp bunlara tekrar bakma gereği duymadım; ama bakmam gerekiyormuş!

    Videolar sayesinde bir çok tekrarlayan hatamı daha öğrenmiş oldum :)

    Bu projede her daim yanımda olduğun için sonsuz teşekkürler 🖤

  6. Bu detallı, özenli hazırlanmış içerik için öncelikle size çok teşekkür ediyorum. Dijital pazarlamayı, SEO-yu öğrenmekte olan bizler için çok-çok faydalı olucakdır.
    1 yıllık performans raporu muhteşem, kullanıcı sayı, oturum sayı, satın alma sayı hepsinde büyük bir oranda artış olmuş. Organik trafikle satın alma sayı oranındakı farkla ilgili sorunuza cevap olarak söğleye bilirim ki, normalde satın alma oranı sanayiden asılı olarak (mesela e-commerce için) organik trafikin ortalama 3-4% -ni oluşturuyor. Bu nedenle organic trafikin 865 % büyümesi, demek değildir ki, satın alma oranı da o kadar büyüyecekdir. Zaten satın alma sayısında 314% artış süper bir gösterici, tebrik ederim.
    İçeriklerinizin devamını bekliyoruz, emeğinize sağlık!

  7. Çok dolu ve mihenk taşı denecek gibi bir çalışma, bu yol haritası ise seodan anlayan ama bir türlü rutin oluşturamayan ben ve benim gibi e ticaret yapan kardeşlerimizin kendi işimizi temel anlamda bir konuma getirebileceğiz diye düşünüyorum..

    Yapılan iş başarıya ulaştıktan sonra bu işi meslek olarak yapan seo uzmanı kardeşlerimize devir ederiz..

    Teşekkürler Ayhan Karaman…

  8. Piyasada birçok kişinin eğitim diye sattığı içerikleri 5 ile çarpılmış hali bu içerik gerçekten emeğinize sağlık hocam. birgün sizlerden eğitim alabilmek ümidi ile :)

  9. Ayhan hocam ellerine sağlık yine efsane bir yazı olmuş

    Çok önemli bilgiler var buradaki bir çok bilgi para ile satılıyor sen ücretsiz veriyorsunuz çok teşekkürler.

  10. Bilgi paylaştıkça çoğalır… Bu paylaşımınız, hem SEO çalışan arkadaşlar için, hem kendi SEO’ sunu yapmaya çalışan site sahipleri için son derece faydalı… Tüm kanallardan paylaşımlarınızı takip ediyorum ve her paylaşımınızda yeni bir şey öğreniyorum… Teşekkürler Ayhan Karaman…

  11. Hocam oncelikle mukemmel bir icerik olmus emeginize saglik
    Ben sorunuza cevap olarak soyle soylim organik buyume cok fazla ve satin alma o kadar degil bunun nedeni sosyalevim web sayfasinda hem blog icerigi soz konusu hemde satis soz konusu yani gelen kullanicilar 2 sekilde biri blog okumak icin birisi ise satin almak icin ve bu organik buyumeye yansiyo kullanicilarin tamami satin almak icin gelmemis siteye blog okumak icinde gelmis olabilirler
    Saygilarimla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı