fbpx
SEOİçerik Pazarlama

İçerik Optimizasyonu İçin 7 Efsane SEO Aracı

İçerik hazırlamak artık çoğu kişi tarafından kolayca yapılan bir faaliyet haline dönüşmüştür. Bu içerikte rakiplerinizle rekabet edebilmeniz için yardımcı olacak bazı SEO araçlarından bahsedeceğim. Bu araçlar ile optimizasyonunuzu basit bir biçimde yapabilecek ve web sitenizi avantajlı bir duruma getirebileceksiniz.

İçeriğime başlamadan önce size bahsetmek istediğim iki önemli konu bulunuyor. Bu konulardan ilki istikrar ikincisi ise denetim.

Birçok kişi bu araçları kullanıp, yeteri düzeyde optimizasyon sağladığında ilk sıraya yerleşeceğini düşünüyor. Fakat gerçek şu ki: ilk sıradaki bir çok web sitesinin de bu yöntemleri uyguladığı gerçeğini bilmek gerekir. Bunu düşünerek motivasyonuzu bozmadan, istikrarlı ve kararlı devam etmelisiniz.

Diğer konu ise denetim ve araştırma. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta SERP sonuçlarında yer alan web sitelerini ve içeriklerini denetlemektir. Ne tür içerikler sıralama alıyor? İçeriklerinin özellikleri nelerdir? Benim içeriğimle karşılaştırdığımda eksik kaldığım yönler nelerdir? Bu soruların cevabı sizi başarıya götürebilir.

İçerik Optimizasyonu Nedir?

İçeriğin arama motorlarının daha iyi pozisyonlarında yer alması için yapılan işlemlerin tümüne içerik optimizasyonu denir. İçerik optimizasyonuna örnek olarak şunları gösterebiliriz:

  • Anahtar kelime planlamasının yapılması,
  • İmla kurallarına dikkat edilmesi,
  • İçerikte bulunan görsellerin yüksek kaliteli ve net olması,
  • Aranma hacmi yüksek fakat zorluğu düşük olan başlıkların belirlenmesi,
  • Anahtar kelime yoğunluğunun belirlenmesi,
  • Giriş, gelişme ve sonuç bölümünün kurgusunun yapılması,
  • Cümle ve paragraf uzunluğuna dikkat edilmesi,
  • Makale içerisindeki görsel ve video oranınının belirlenmesi,
  • İçeriğin konu ile ilgili her bilgiyi baştan sona belirtmesi ve doğru olması,
  • Makale içerisindeki kullanılacak başlıkların belirlenmesi,
  • İçerik içerisindeki görsellere alt başlık ve etiket gibi parametrelerin eklenmiş olması,
  • Eğer E-Ticaret sitesi ise hizmet veya ürün almaya yönelik içerik yazılması,
  • Okunabilir ve anlaşılır bir yazı olması.

Bu ve daha onlarca parametre içerik optimizasyonu kapsamında ele alınmaktadır. Böyle bakıldığında çok parametre bulunsa da korkmanıza gerek yok. Bu detaylar düşünülerek üretilen içerik optimizasyonu SEO araçları ile işinizi kolaylaştırmanız mümkündür.

İçerik Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Eğer bir site sahibiyseniz veya sahibi olmayı düşünüyorsanız “İçerik Kraldır” sözünü sıkça duymuş olmalısınız. İçerik, SEO basamaklarının en üstünde yer alan ve önem taşıyan bir kavramdır. İçerik ile ilgili optimizasyonların doğru yapılması durumunda, gösterimler ve tıklama sayıları artacak, performansınız iyileşecektir.

İçerik optimizasyonunun önemini bir örnek ile anlatmak gerekirse; İçeriği bir binanın temeli gibi düşünebiliriz. Temeli sağlam olmayan bir binanın üzerine çıkılan katlar ilk depremde veya hasarda yıkılacaktır. Yani yapacağınız dış çalışmalar, bağlantılar, reklamlar içeriği yüksek kaliteli olmayan bir web sitesi için bir anlam ifade etmez.

Üretilen içeriğin yüksek kaliteli olması arama motorlarında üst sıralara çıkma olasılığı o kadar yüksek tutar. Üst konumlarda yer aldıkca çok fazla ziyaret edilen ve tüketilen içerik sizin konumunuzu uzun süre sabit tutabilir. Ortalama konumu iyi olan fakat tüketilmeyen bir içerik ise bulunduğunuz konumdan kısa sürede alt sıralara düşmenize neden olabilir.

Ben içeriği optimize etmenizle alakalı faydalı olacağını düşündüğüm bir video hazırladım. Mutlaka izlemenizi öneririm.

İçerik optimizasyonu yaparken birçok parametre bulunmata. Bu parametreleri bize sağlayan farklı SEO araçları bulunuyor. Şimdi bu SEO araçları ile hangi özelliklere erişebileceğinizi ve kısaca nasıl kullanabileceğinizi ele alalım.

İçerik Optimizasyonu İçin 7 SEO Aracı

Bu 7 araç sayesinde web sitenizin içeriklerini daha yüksek kaliteli yapabilirsiniz. Unutmayın Google kullanıcılarını mutlu eden web sayfalarını ödüllendirir. İlk amacınız arama niyetine hakim olmak. Bunun için SERP yani arama motoru sonuç sayfasını kullanabilirsiniz. Kullanıcının ne için arama yaptığını bilip hareket etmeniz daha hızlı sıralama almanıza yardımcı olacaktır.

Long Tail Pro

Long Tail Keyword türkçe karşılığı ile uzun kuyruklu kelime anlamına gelmektedir. Bu SEO aracı yüksek aranma hacmine ve düşük rekabete sahip olan anahtar kelimeleri sizlere sunmaktadır. Yüksek değerlikli bir internet sitesi oluşturabilmek için kullanılan bu araç içerik optimizasyonu konusunda da önemli bir konuma sahiptir.

Uzun kuyruklu kelimeyi bir örnekle açıklamak gerekirse: Örneğin SEO ile bir makale yazacaksınız. SEO Nedir? Nasıl Yapılır? gibi detaylara değiniyorsunuz. Bu içerikte daha çok kelimeden gösterim almak ve tıklama sayısını artırmak istiyorsunuz. Yapmanız gereken uzun kuyruklu kelimeleri tespit edip içeriği buna göre optimize etmektir.

Örnekteki gibi aratılanlara uygun başlıklar yazılıp her bilgi içeriğe dahil edilmelidir. Burada kullanılan her uzun kelime, long tail keyword olarak kabul edilmektedir.

Long Tail Pro ile Neler Yapılabilir?

Long Tail Pro ilk bakışta anahtar kelime bulma aracı gibi görünse de aslında birçok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Long Tail Keyword ile yapılabilecek bazı şeyler şu şekildedir:

  • Aranma hacmi yüksek olan anahtar kelimeleri belirleyebilirsiniz.
  • Aranma niyetine göre doğru başlıkları belirleyerek hedef kullanıcıya ulaşabilirsiniz.
  • Kendinize doğru bir kitle oluşturabilirsiniz.

Long Tail Pro ile İçerik Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Long Tail Pro her ne kadar profesyonel bir SEO aracı olsa da arayüzü oldukça kolay ve kullanıcı odaklı hazırlanmıştır. Kolay arayüzü sayesinde hemen herkesin rahatça kullanabileceği bu SEO aracı ile birçok özellikten faydalanabilirsiniz. Long Tail Pro, ücretli bir araçtır. Bu aracı 8 dolarlık bir ücretle 1 hafta boyunca deneyebilirsiniz. Sanal kartla üye olmanızda fayda var.

İşte izlemeniz gereken adımlar:

Long Tail Pro sayfasına giriş yaptıktan sonra “Keyword Research” butonuna tıklayın ve yeni kampanya oluşturmaya başlayın.

long tail pro ile kelime araştırma

Açılan sayfada “Page Or Domain” arama kutucuğunu kullanarak anahtar kelime araştırması yapmak istediğiniz sitenin veya sitede bulunan herhangi bir makalenin linkini girin. Akabinde ise “Retrieve” butonuna tıklayın.

long tail içerik optimizasyonu

Butona basmanızın akabinde tüm anahtar kelimeler listelenecek yanında ise kelime zorluğu, aranma hacmi, kaç kelime olduğunu ve dilini görebileceksiniz. Burada makalenize uygun gördüğünüz anahtar kelimeleri seçip, hemen üzerine içerik yazmaya başlayabilirsiniz.

Semrush

Semrush, SEO üzerine çalışmalar yapan herkesin en sevdiği SEO araçlarından biridir. Bu SEO aracının çok tercih edilmesindeki en önemli sebep uygun ve kolay bir arayüze sahip olmasıdır.

Semrush’u yalnızca içerik optimizasyonu değil, A’dan Z’ye site analizi yapmak için kullanabilirsiniz. Hem bireysel kullanıcılara hem de kurumsal firmalara ev sahipliği yapan bu uygulama bizimde şiddetle önerdiğimiz bir SEO aracıdır.

Semrush aracıyla alakalı detaylı bilgiye sahip olmak için özel SEO Eğitimlerimi tercih edebilirsiniz. Tüm detaylar için hemen ayhankaraman.com/seo-egitimi bağlantısını ziyaret edip başvuruda bulunabilirsiniz.

Semrush ile Neler Yapılabilir?

Semrush ile içerik optimizasyonu yapmak mümkündür. Yalnızca içerik optimizasyonu değil birçok konuda da bu SEO aracını kullanabilirsiniz. Şimdi öncelikle Semrush ile neler yapılır inceleyelim. Akabinde ise Semrush ile içerik optimizasyonunu nasıl yaparsınız ona değinelim. Semrush ile:

  • İçerik optimizasyonu yapabilirsiniz.
  • Rakip siteleri analiz edebilirsiniz.
  • Backlink araştırması yapabilir ve kendinize en uygun backlinki bulabilirsiniz.
  • Semantik makale yazmanız için otomatik düzeltme editörü kullanabilirsiniz.
  • Rakiplerinizin en çok tıklama aldığı anahtar kelimeleri ve başlıkları görebilirsiniz,
  • Sitenizin spam durumuna ve kalitesiz backlinklerine bakabilirsiniz.
  • Anahtar kelime bulabilir, zorluk seviyesi ve aranma hacimlerini görebilirsiniz.

Semrush ile İçerik Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Semrush sitesine giriş yapıp, üye girişi yaptıktan sonra “Topic Research” sekmesine giriş yapın. (Content Marketing > Topic Research)

semrush topic research

Arama sekmesine yazmak istediğiniz içeriğin anahtar kelimesini girin, ülkeyi Turkey olarak seçin ve “Get content ideas” butonuna basın. Daha sonra anahtar kelimeniz ile ilgili onlarca kart çıkacaktır. Bu kartların herhangi birini veya hepsini seçip başlık, alt başlık olarak kullanabilirsiniz.

semrush kelime araştırması

Kartlar çıktıktan sonra, bu kartları “Volume”, “Difficulty” ve “Topic Efficiency” olarak sıralayabilirsiniz. Bunların anlamları ise şöyledir:

Volume: Hacim anlamına gelmektedir. En çok aranma hacminden en düşük aranma hacmine doğru bir sıralama yapar.

Difficulty: Başlıkların zorluk seviyesini göstermektedir. Eğer yeni bir siteyseniz hacmi yüksek fakat zorluğu düşük başlıklar tercih etmelisiniz. Bu tercihi yapabilmek için “Difficulty” seçeneğini seçip, zorluk seviyesi yüksekten düşüğe sıralayabilirsiniz. Akabinde ise yalnızca düşük zorluk seviyesindeki başlıkları almak kalacaktır.

Topic Efficiency: Hem aranma hacmi hemde zorluk seviyesine göre oranlanmış bir arama yapmak isterseniz de bu seçeneği tercih etmelisiniz. Eğer sitenizin otoriter olduğunu düşünüyorsanız en doğru seçim bu seçenek olacaktır.

Kartlarınızı belirledikten sonra, “Show More” seçeneğine tıkladığınızda anahtar kelimelerin göründüğü bir sayfa açılacaktır. Bu sayfa da “Questions” bölümüne göz atmayı ve makalenize eklemeyi unutmayın. Questions yani sorular, kullanıcıların arama motorunda aradıkları soru içeren anahtar kelimelerdir. Semrush SEO aracında çıkan bu soruları, makalenizin sonuna “Sıkça Sorulan Sorular” adı altında eklemeniz, büyük avantaj sağlayacaktır.

Ahrefs

Ahrefs, özellikle kurumsal firmaların en çok tercih ettin SEO uygulamasıdır. Semrush SEO aracına kıyasla daha zor bir arayüze sahip olan bu uygulamanın da kendi içerisinde birçok avantajı bulunmaktadır. Tıpkı Semrush gibi özelliklere sahipte olsa, daha doğru sonuçlar elde ettiği gerçeği bu SEO aracını bir tık daha öne çıkarmaktadır.

Ücretlerinin pahalı olması sebebiyle bireysel kullanım özellikle Türkiye’de çok masraflıdır. Daha detaylı analiz yapılabildiği ve fiyatı pahalı olduğu için de kurumsal firmaların tercih edebildiği bir SEO aracı haline gelmiştir.

Ahrefs ile Neler Yapılabilir?

Ahrefs SEO aracı da bir site ile ilgili her analizi yapmanıza olanak sağlamaktadır. Yalnızca içerik optimizasyonu değil daha birçok analize ev sahipliği yapan bu uygulama ile yapılabilecekler şu şekilde listelenebilir:

  • Rakiplerin ADS yani Google reklam analizlerinin yapılması.
  • Site içi ve anahtar kelime bazlı trafik, hacim ve zorluk analizlerinin yapılması.
  • Rakip sitenin backlink analizinin yapılması.
  • Rakip sitenin anahtar kelime ve en çok tıklama alan sayfalarının analizinin yapılması.
  • Herhangi bir sitenin backlinklerindeki NoFollow ve DoFollow oranının ölçülmesi.
  • Alan adının otorite ve tıklama sayısı gibi analizlerinin yapılması.
  • İçerik optimizasyonunun yapılması.

Ahrefs ile İçerik Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Ahrefs’e giriş yaptıktan sonra üst kısımda yer alan “Keywords Explorer” seçeneğini tıklayabilirsiniz. Karşınıza gelen ekrana anahtar kelimenizi yapop araştrma gerçekleştirebilirsiniz.

Bu ekran size en çok kullanılan anahtar kelimeleri, sıralamaları (rakipleri) ve bazı değerleri verecek. İçeriğinizi rakiplerden daha iyi seviyeye getirmenize yardımcı olacak bu özelliği mutlaka kullanmalısınız.

ahrefs kelime analizi

Anahtar kelime analizi yapıp kendinize uygun olan anahtar kelimeleri belirleyip, içeriğinize dahil etmeniz durumunda farkı göreceksiniz.

Keyword Tool

Keyword Tool SEO aracı, gerek uygun fiyatlı oluşu gerek ise kolay arayüzü sayesinde çok tercih edilmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere tek amacı anahtar kelime analizi yapmak olan bu SEO aracı, oldukça kullanışlıdır. İçerik optimizasyonu esnasında en çok önem taşıyan anahtar kelimeleri bu araç ile tespit edebilir ve içeriklerinizde başarıya ulaşabilirsiniz.

Hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanılabilen bu SEO aracı özellikle bireysel kullanıcılar tarafından çok tercih edilmektedir. Ücret ödemediğiniz takdirde anahtar kelimeleri görebiliyor fakat aranma hacmi, zorluk seviyesi ve reklam gelirlerini göremiyorsunuz. Bunlar her ne kadar görünmese de işinizi oldukça kolaylaştırmaktadır.

Keyword Tool ile Neler Yapılabilir?

KeywordTool.io SEO aracı anahtar kelime üzerine detaylı analiz yapabilmenizi sağlayan bir internet sitesidir. Keyword Tool ile yapabileceğiniz bazı şeyler ise şu şekilde listelenebilir:

  • Ücretsiz olarak anahtar kelime analizi yapabilirsiniz.
  • Anahtar kelimeleri aranma hacmi, zorluk seviyesi veya tıklama başı reklam getirisine göre sıralayabilirsiniz.
  • Tamamen Google’a entegre bir araç olmasından dolayı güncel tıklama verilerini öğrenebilirsiniz.

Keyword Tool ile İçerik Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Keyword Tool içerik optimizasyonu konusunda özellikle anahtar kelime belirlemekte önemli bir konuma sahiptir. Keyword Tool ile içerik optimizasyonu yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

Keywordtool.io linkini ziyaret ettikten sonra üstteki görselde bulunan sayfa açılacaktır.

Bu sayfada “Google”, “YouTube”, “Bing”, “Amazon”, “eBay” veya “App Store” da en çok aranan anahtar kelimeleri bulabilirsiniz. Biz Google’da kontrol yapacağımız için Google’ı seçiyoruz.

Akabinde ülkeyi “Turkey” dili ise “Turkish” olarak seçiyoruz. Bu seçimlerden sonra arama kutucuğuna ana anahtar kelimemizi yazıyoruz ve ara butonuna basıyoruz.

Anahtar kelimemizi “İçerik Optimizasyonu” olarak belirleğimizi varsayalım. Hemen aşağıda birden çok anahtar kelime bizler için sunuluyor. Ücretsiz sürümde yalnızca bu anahtar kelimeleri görebiliyorsunuz. Buradan içeriğinize uygun anahtar kelimeleri seçip, makalenize ekleyerek yanlışlık varsa doğru içerik optimizasyonunu yapabilirsiniz. Eğer pro sürümü kullanıyorsanız anahtar kelimelerin yanındaki anlamlarda şu şekildedir:

Search Volume: Anahtar kelimenin aranma hacmini göstermektedir.

Trend: Anahtar kelimenin arama motorunda ne kadar trend bir arama konumuna sahip olduğu göstermektedir. Genelde güncel haber konuları veya magazin konularında trende bakılmalıdır.

Average CPC (USD): Anahtar kelimeye verilen reklamların tıklama başına ne kadar kazandıracağını göstermektedir. Gösterilen ücretin dolar olarak verildiğini unutmayalım.

Competition: Anahtar kelimenin zorluk derecesini göstermektedir. Burada düşük zorlukları tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Moz

Moz, Dünya genelinde en çok tercih edilen SEO araçlarından biridir. DA ve PA dediğimiz alan adı otoritesi ve sayfa otoritesi kavramını piyasaya ilk süren şirkettir. DA ve PA kontrolü, sayfa analizi ve içerik optimizasyonu gibi birçok konuya ev sahipliği yapmaktadır. Moz SEO aracı hem bireysel hem de kurumsal kullanım için tercih edilmektedir.

Moz’un siteye verdiği puanlar SEO uzmanlarının gözünde büyük bir öneme sahiptir. Moz bu puanlamayı yaparken sitenin backlink, içerik kalitesi, alan adı kalitesi gibi birçok parametresine bakmaktadır. Yani Moz puanı ne kadar yüksekse site okadar SEO uyumludur anlamına gelmektedir.

Moz ile Neler Yapılabilir?

Moz ile yapılabilecek birçok şey vardır. Baştan sona site analizi yapmak ve puanlamak için kullanılan bu SEO aracı ile yapılabilecekler şu şekildedir:

  • Alan adı otoritesi gerekli parametrelere bakılarak analiz edilebilir.
  • Sayfanın veya makalenin analizi yapılabilir.
  • Web sitenizi a’dan z’ye izleyebilir ve analiz edebilirsiniz.
  • Rakip sitelerin en çok tıklama aldığı sayfaları bulabilirsiniz.
  • Sitenizin arama motoru tarafından spam puanının olup olmadığı öğrenebilirsiniz.
  • Rakip site ile kendi sitenizin karşılaştırmasını yapıp, eksiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Moz ile İçerik Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

İçerik için kullanacağınız anahtar kelimenin alternatiflerini görmek için arama çubuğuna ana anahtar kelimenizi yazın. Akabinde “Turkey”i seçerek “Analyze” butonuna tıklayın.

Açılan sayfada anahtar kelimenin organik tıklama sayısı ve zorluğu gibi parametreler ile birlikte alternatifleri bulunacaktır.

Screaming Frog

Konu içerik ve site optimizasyonu olduğunda Screaming Frog yerini kimseye kaptırmıyor. Özellikle teknik optimizasyon konusunda muazzam bir SEO aracı olan bu uygulama SEO uzmanları tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Uygun fiyatları ile hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için tercih sebebi olmaktadır. Bununla birlikte kolay bir arayüze sahiptir.

Diğer SEO araçlarının aksine aplikasyon şeklinde bilgisayar indirilmektedir. Kurulum sonrası tıpkı bir programa giriş yapar gibi, girebilirsiniz. Daha sonra teknik tüm analizleri yapmaya hazırsınız.

Screaming Frog ile Neler Yapılabilir?

Screaming Frog, site ile ilgili hemen her analizi ve kontrolü sağlayabileceğiniz bir SEO aplikasyonudur. Screaming Frog ile yapılabileceklerin bazılarına değinmek gerekirse şu şekilde listelenebilir:

  • İçeriğin kopya kontrolünü yapabilirsiniz.
  • Site haritası ve URL listesini kontrol edebilirsiniz.
  • Sitede herhangi 404 hatası veren kırık bir link var mı kontrol edebilirsiniz.
  • İçeriğin zayıf olduğu sayfaları tespit edebilirsiniz.
  • H1, H2 ve diğer yapısal verilerin kontrolünü yapabilirsiniz.
  • URL yapısının kontrolünü yapabilirsiniz.

Screaming Frog ile İçerik Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

İlk olarak uygulamaya giriş yapabilmek için https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/ sitesini ziyaret etmelisiniz. Akabinde ise hemen aşağıda  bulunan “Download” sekmesine tıklayarak, SEO aracını indirmelisiniz.

İnen Setup dosyasını kurarak, SEO aracını hazır hale getirmiş olacaksınız. İçerik optimizasyonuna başlamak için son yapmanız gereken kullanıcı girişi yapmaktır. Akabinde ise şu adımları seyredebilirsiniz:

“Enter URL to Spider” arama kutucuğuna sitenizi yazın ve “Start” butonuna basın.

İlk başta kopya içerik kontrolü yapalım. Bunun için “Configuration” sekmesine tıklayın, akabinde “Content” sekmesine ondan sonra da “Duplicates” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada %’lik bir benzerlik oranı girmenizi isteyecektir.

Gireceğiniz yüzdelik değer ve üzerinde kopya olan makaleleri listeleyebilirsiniz.

Bu işlemden sonra zayıf içeriğe sahip, SEO açısından olumsuz sayfaların tespitini ise şu şekilde yapabilirsiniz:

“Content” sekmesine giriş yapın. “Low Content Pages” seçeneğine tıklayın. Akabinde açılan listede de içerik optimizasyonu yapmanız gereken SEO anlamında kötü sayfalar bulunmaktadır.

Screaming Forg ile alakalı tüm detaylara ulaşmak için ayhankaraman.com/screaming-frog bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

KWFinder

KWFinder, gerek kolay arayüzü gerek ise KeywordTool benzeri bir SEO aracı olması sebebiyle herkes tarafından benimsenmiştir. İçerik optimizasyonunun önemli bir parçası olan anahtar kelime bulunması konusunda tasarlanan KWFinder yalnızca bu işlem yapmaktadır.

KWFinder ile Neler Yapılabilir?

KWFinder ile yapabilecekleriniz şu şekildedir:

  • Aranma hacmine, zorluğuna, tıklama başı kazancına göre anahtar kelime tespit edebilirsiniz.
  • Rakiplerinizden öne geçmek için en çok aranan alt başlıkları bulabilirsiniz.
  • Ana anahtar kelime ile ilgili onlarca başlık ve eş anlamlı anahtar kelimeleri bulabilirsiniz.
  • Makale sonuna ekleyeceğiniz “Sıkça Sorulan Sorular” bölümü için insanların sorduğu soruları bulabilirsiniz.

KWFinder ile İçerik Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

KWFinder ile içerik optimizasyonunun önemli parçası anahtar kelime bulma işlemini şu şekilde yapabilirsiniz:

https://kwfinder.com internet sitesini ziyaret edin.

Açılan sayfada anahtar kelimenizi, aradığınız ülkeyi ve aradığınız dili seçin. “Find Keywords” butonuna tıklayın.

kw finder araştırma

Tam bu aşamada onlarca anahtar kelime, aranma hacimleri ve kelime zorlukları sizlere sunulacaktır. Burada SERP sonuçlarını da görebilirsiniz. Sıralamada yer alan sayfaların içeriklerini incelemeniz size sıralama almanız konusunda da yardımcı olacaktır.

kw finder kelime araştırması

Bu anahtar kelimelere içeriğinizde stratejik olarak yer verip optimizasyonunu en üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Stratejik derken kapsamlı bir konuyu ele almanız gerekiyorsa onu ayrı bir içerikle sunmalısınız. yani SEO nedir? içeriğinde SEO Uzmanı konusunda kapsamlı bir bilgi akatarmanız fayda yerine zarar verebilir.

Son Olarak

İçerik optimizasyonu mevcut içeriklerin mevcut konumu iyileştirmek için yapılan en önemli SEO konusudur. İstikrar çok önemlidir. Pes etmemeli ve tüm içeriklerinizi kullanıcılar için revize etmelisiniz.

İçerik konu SEO’nun temelidir. Metin, video, podcast, infografik vb. hepsi içeriktir. Kullanıcı ne istiyorsa ona onu onun istediği gibi sunun.

Bu içeriği tamamladıysanız ve bu konuda ciddi bir yol almak istiyorsanız ayhankaraman.com/seo-icerik-analizi bağlantısını mutlaka ziyaret ediniz.

Ayhan KARAMAN

Profesyonel SEO Eğitmeni ve SEO Aşığı. :) 1 YouTube 3 Webrazzi Ödülü. Ne demiş Albert Einstein: “Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Merhaba