fbpx
SEO

12 Ayda 0’dan Aylık 40.000 Organik Ziyaretçi

Eğitimlerimle, internet girişimlerinin Google’da en üst sıralarda yer almalarını sağlamaları yönünde çalışmalar gerçekleştiriyorum. Çoğu internet girişimcisi bunu gelir elde etmek için yapıyor. Bu içeriğimde sizlere patibul.com markasının 12 Ay’da 0’dan 40.000 Aylık organik ziyaretçiye nasıl ulaştığını anlatacağım.

Patibul.com Organik Başarı Hikayesi Nasıl Başladı?

Eğitim olayı bana çok güzel gelirler sağladığı gibi çok güzel dostlarda kazandırdı. Bunlardan en kıymetlilerinden birisi de Sami.

Samiyle dostluğumuz bir başka boyut kazandı. Size kısa bir özet geçmek isterim.

Samiyle tanışma hikayemiz benimle çalışmak istemesiyle başladı. Ben ona sadece eğitim verdiğimi söyledim. Sami ise tamam ben de eğitim almak ve bu işi kendim yapmak istiyorum dedi. Genellikle görüşmelerim bu şekilde hep eğitime döner.

Online eğitimlerimle başladık fakat o benim fiziksel olarak gerçekleştirdiğim eğitimime katılmak istedi. İzmir eğitimimde yüzyüze tanıştık ve beni Muğla’ya davet etti. Muğla’ya gittiğimde de bana projelerinden bahsetti. İkili ilişkileri ve iletişimi muhteşem olan bu kişiyle daha sık görüşmeye ve çalışmaya başladık.

Bu içeriğimde Sami’nin en çok değer verdiği projelerinden Patibul.com sitesinin başarı hikayesinden ve hedeflerinden bahsedeceğim.

Süreç Ne Zaman Nasıl Başladı?

İnandığım projelerin başlangıç tarihi benim için özel olan günlerde yayına alınır. Bunu çoğu takipçim bilir. Bu projede kızımın doğum günü olan (2. Yaş) 2 Mayıs 2020 tarihinde başladı.

Sami o kadar güzel ifade etmişti ki kendini ben de projeye inandım ve ne gerekiyorsa yapmaya başladık.

Hep söylerim: eğer bir hedef kitleye kısa sürede ulaşma gücünüz varsa projeniz kısa sürede organik olarak başarıya ulaşabilir. Sami’nin bu gücü vardı. WhatsApp grupları, WhatsApp kişi sayısının çok yüksek olması, Telegram kanalı ve kişilerle doğrudan iletişim kurabilmesi, Facebook arkadaşları, Instagram takipçileri, SMS, birebir iletişim kurduğu daha birçok kanal.

12 Ayda 0'dan Aylık 40.000 Organik Ziyaretçi

Tam 8 ay içerisinde ayda 40.000 organik ziyaretçiye ulaşmıştık. Nasıl mı?

İlk Adım: Yayına Al ve Hedef Kitleyle İletişime Geç

İlk stratejimiz bir ilan sitesi olduğu için sitemizin boş olmamasını sağlamaktı. Bunun için ilan girilmesi, bu ilanların gerçek ilan olmasını sağlamamız gerekiyordu. Sami ikili ilişkilerinin iyi olmasından dolayı bugüne kadar oluşturmuş olduğu ağıyla Facebook ve WhatsApp aracılığıyla iletişime geçti.

“Değerli arkdaşlarım ve dostlarım patibul.com açıldı! Hemen ilan girebilir, hedef kitlenize kısa sürede ulaşabilirsiniz. Buralar değerlenecek şimdiden yerini al.” mesajını yolladı.

Bu durum siteye bir anda ilanların girilmesini ve ciddi ziyaretçi akışı gelmesini sağladı. Ciddi etkileşim almamızın neticesinde Sami bu sürece ara vermeden devam etti ve sürekli olarak ilan girme konusunda ağını uyardı.

Siteye ilk hafta tam 1200 ilan girildi. Davranış çok iyi, dönüşümler efsane ilerliyordu. Düşünsenize ilan giriliyor ve ilanı gören kişiler WhatsApp ile ilanı giren kişiyle direkt olarak iletişim kuruyor. Bu oran %4 seviyelerine ulaşmıştı. Yani siteye gelen her 100 ziyaretçiden 4’ü ilan sahibiyle WhatsApp ile iletişime geçiyor.

İkinci Adım: Temel Optimizasyon

Sami ben üzerime düşeni yaptım sıra sizde dedi! Biz öyle sıyrılamazsın bağlantı kaynağı bulman lazım. Hemen nasıl bulacağını gösterdik ama bir problem vardı. Site bizim tarafımızdan geliştirilmediği için temel ve teknik optimizasyon konusunda desteğe ihtiyacımız vardı.

Temel ve teknik optimizasyon için Ahrefs, Semrush ve Ahrefs ile Site Audit (Site Denetimi) yaptık.

Site Denetimi

Bu adım çok önemliydi. Buradan site sağlık skorunu (Healt Score) yükseltebildiğimiz kadar yükseltmemiz gerekdiğini vurguladık.

Geliştirici ile iletişim kurduk ve teknik problemlerle alakalı geri bildirimde bulunduk. Geliştirici bize destek oldu ve sağlığı iyileştirdik.

  • Hız Problemlerini Çözdük.
  • Başlıkları ve Meta Açıklamaları Dinamik Olarak Yapılandırdık.
  • Kategori Açıklamalarını Yayına Aldık.
  • H1 Bulunmuyordu. Ekledik.
  • Kırık Bağlantıları Düzelttik.
  • Yönlendirme Problemlerini Düzelttik.
  • Dahili Olarak Bağlantıları Ekledik.
  • Yetim Sayfa Problemlerini Düzelttik.
  • Site Haritasında Yer Alan Yönlendirilen Sayfaları Kaldırdık.
  • Robots.txt Dosyasını Düzelttik. Bloklanan Sayfaların Bloklanmasını Ortadan Kaldırdık.

Ek olarak konu alanımıza dikkat ettik. Biz bir ilan sitesine SEO yapıyorduk ve burada bakımı, özellikleri gibi kelimelere ve başlıklara yer veremezdik. Sonuç olarak son kullanıcıya bilgi aktaran bir blog sitesi değildik.

Burada tam olarak rakip ve SERP analizi devreye girdi. Nasıl mı yaptık?

Üçüncü Adım: Rakip ve SERP Analizi

SEO sürecinin en önemli adımıdır. Sektörünüzde SERP’e (Arama Motoru Sonuç Sayfası) hakim olmazsanız başarılı olamazsınız. Çünkü yükselmek istediğiniz kelimelerle alakalı sırlar burada gizli. :) Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Hedeflenen kelimede ilk sayfada kim var? Nasıl sayfa yapılandırmışlar? Nasıl başlık ve açıklamalar kullanıyorlar? Kaç ilan var? Farklı ne yapıyorlar?

Yukarıdaki sorular aslında başarılı olmanız için kendinize sormanız gereken ve sonucunda harekete geçmeniz gereken sorulardır.

Yukarıda yer alan video ile bunu net olarak anlattım. Artık sizde kendi SERP analizini yapabilirsiniz.

Dördüncü Adım: Anahtar Kelime ve Rakip Madenciliği

Burada tekrar söylemem gerekirse Amerikayı yeniden keşfetmek istemedik. Zaten gerek yok. Rakiplerin en iyi trafik aldığı açılış sayfalarına ve kelimelerine odaklandık. Bunun için Ahrefs aracını kullandık.

Ahrefs > Site Explorer > Top Pages adımlarıyla ilerleyip bu detaylara ulaştık.

rakip en iyi sayfalar

Aslında yukarıda yer alanlar bize gerçek resmi gösterdi. :) Her sayfanın yanında yer alan “En iyi Anahtar Kelime” ilk odaklanmamız gerekendi. Daha sonra “Anahtar Kelimeler” kısmında yer alan rakamlara tıklayıp gösterime göre sıraladık.

Yani her bir açılış sayfasının en çok gösterim aldığı kelimelere göre sayfamızı optimize ettik.

  • İlan Başlıklarını Kelimelere Göre Yapılandırdık.
  • Kategori Başlık ve Meta Açıklamasını Revize Ettik.
  • Kategori Açıklamasını Revize Ettik.
  • H1 Ekledik.
  • Dahili Bağlantılar Kullandık.
  • Header ve Footer ile Sayfaları Destekledik.

Beşinci Adım: Tanıtım

İlan giriliyor ve sürekli devam ediliyor. Temel ve teknik optimizasyon tamam. Başka neye ihtiyaç olabilir ki? Tanıtım. Bunun içinde ilk olarak Sami’nin ağını kullandık.

Sami devreye girdi ve ağıyla iletişim kurup paylaşımlarını desteklemelerini ve daha sık paylaşım yapmalarını rica etti. Ek olarak Sami’ye ait blog kaynakları vardı. Bunlarla kategorilerimizi besledik.

Çok iyi sıralamalarda yer alan blog içeriklerinden en önemli kategorilere verilen linkler patibul.com markasını harekete geçirmeye başladı. Neler yaptık?

  • Blog Sitesi Olan ve Çok iyi Trafiği Olan evcilhayvanal.com Sitesinden Bağlantı Aldık. (Artık Blog Değil :( ve Burada Hata Yaptı.)
  • Google Ads Arama Ağı ve Görüntülü Reklamcılık Ağı Reklamları Verdik.
  • Facebook Gruplarında Paylaşım Yaptık.
  • WhatsApp Story ile Siteye Trafik Çektik. (Doğal Direkt Kitleye Ulaştık.
  • SMS Attık. (İzinli Liste)
  • Sosyal Medya ve Google ile Yeniden Pazarlama Yaptık.

Yukarıdaki her bir madde periyodik olarak devam etti ve hala devam ediyor. Ama biz bunun neticesinde 8. ay itibariyle 40.000 ziyaretçiye ulaştık.

En Büyük Adım: Sabır

Biri içeriğin kalitesi uzun olmasıyla alakalı değildir. Görsel düzen en önemli SEO kriterleri arasında yer alır. Sayfa deneyiminiz iyi değilse sıralama almanız zor olabilir. Bu nedenle çoğu şeyi iyi yaptığınızı düşünüyor ve projenize inanıyorsanız sabırla devam etmeniz gerekir.

Pek çok insan çok erken pes eder ve bu tür sonuçları görme fırsatını kaçırır. Şimdi uzun süredir 40.000 seviyelerinde devam eden bu projeyi önce aylık 100.000 sonra 150.000 seviyelerine ulaştırma zamanı. Bu içeriği dönem dönem güncelleyeceğim ve sizleri bilgilendireceğim.

Şimdi eğitimim ile bu deneyimleri yaşamak ister misin? Hemen aşağıdaki formu doldur ve detaylara ulaş.

%25 İndirim Fırsatını Kaçırma!

Birebir, gerçek zamanlı, çevrimiçi ve size ait bir site üzerinden uygulamalı SEO Eğitimi!

Ayhan KARAMAN

Profesyonel SEO Eğitmeni ve SEO Aşığı. :) 1 YouTube 3 Webrazzi Ödülü. Ne demiş Albert Einstein: “Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir.”

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. Reklam yatırımınız var mı? SERP analizi yapıldı mı? İçerikler rakiplerden daha iyi mi? (Şeffaf cevap bekliyorum), Sosyal Medya etkin kullanılıyor mu? İnsanlar neden rakipleriniz yerine sizi tercih etmeli? Cevaplarınızı merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Merhaba