fbpx
SEO

Sadece SEO Yapmak! Büyük Hata

Hedef kitlenize ulaşabilmek için sadece SEO’ya yatırım yapmanız yeterli olmayacaktır. Bunu net olarak açıklamak istiyorum. Sadece SEO’ya yatırım yapmak yerine onu farklı kanallarla desteklemeniz çok daha verimli sonuçlar almanıza yardımcı olur.

Bir futbol takımını sahaya çıkarmayı hayal edin! 11 kişi olmadan oyunu oynayamacaklar ya da zorlanacaklardır? İşte SEO’da tam olarak böyle. O oyunun sadece bir parçası. İyi bir oyuncu ama iyi oyuncularla desteklenmesi ve bolca pas alması gerekir.

SEO’yu desteklemek denildiğinde aklınıza backlink geliyor olabilir. Benim anlamak istediğim kesinlikle bu değil. Backlink kaynağıda bu oyunun bir parçası ama ilk 11’de yer alacak bir oyuncu değil. O tamamen sonradan oyuna girip size maçı kazandıracak bir oyuncu.

Gelin birlikte bu konuyu daha kapsamlı olarak ele alalım.

Sadece SEO

SEO Tek Başına Yeterli Değilse Ne Yapmak Gerekir?

SEO gerçekten kritik bir öneme sahiptir. Sitenizin sürekli olarak ziyaretçi alması gerekiyorsa, sadece SEO’ya bağlı kalarak kazançlı bir strateji oluşturmanız mümkün değildir. Bunun yerine daha farklı dijital stratejilere başvurmak için çaba göstermelisiniz.

E-Ticaret ile uğraşıyorsanız tüketicinin satın alma yolculuğunu anlamak zorundasınız. Hizmet sektöründe bir site oluşturduysanız bu severde nasıl bir davranış sergileyeceğini bilmek zorundasınız. İçerik üreticisiyseniz içeriğinizin tüketilebilir olduğundan emin olmalısınız. Tüketicilerle olabildiğince etkileşim kurmalısınız. Stratejilerinizi düşünmeli, yeniden planlama yapabilmeli ve gerektiğinde farklı yaklaşımlara başvurabilmelisiniz.

SEO sürekli olarak değişir ve ona ayak uydurmak için çaba göstermeniz en doğru yoldur. Sadece ona bağlı kaldığınız zaman ise tüketicinin davranışlarını gözden kaçırırsınız. Sizi hedefe ulaştıracak bütün durumları göz önünde bulundurduğunuzda SEO’nun oyunun bir parçası olduğunu anlayacaksınız.

İçerik Pazarlama Çalışmalarına Başvurulması

İçerik pazarlama çalışmalarının neden önemli olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Yüksek kaliteli içerik üretmek ve böylece görünürlüğü yükseltmek için gereklidir. Modern pazarlama çalışmalarının pek çok noktasında içerik pazarlama çalışmaları vardır. Çünkü harika içerik dikkat çekicidir.

Tüketicinin satın alma yolculuğunun her noktasında içerikler vardır. İçerikler tüketicilerin sorularına cevaplar yöneltirler. İçerik pazarlama çalışmalarının temel çıkış noktası blog yazmaktır. Modern dönemde ise blog yazmanın ötesine geçmiş durumdadır.

Pazarlamacılar arama terimlerinden elde edilen verileri kullanan SEO uzmanlarıyla yakın şekilde çalışırlar. Başarı için gerekli olan temeli bu şekilde oluştururlar. Tüketici yolculuğunda önemli olan temas noktalarını belirlerler. Bu temas noktalarında tüketicilere uygun içerikleri sunarlar.

Yüksek Kaliteli İçerik Sorulara Cevap Cerebilir

Yüksek kaliteli içerikler ne yaptığını bilen kişiler tarafından oluşturulurlar. Çok yüksek düzeyde teknik becerileriniz olsa bile içerikler olmadan başarıyı yakalama şansınız olabildiğince düşüktür. Değer katacak olan içerikler rastgele kelimelerle doldurulmuş metinler değildirler.

Kaliteli içerik çok büyük bir tartışma söz konusudur. Bazı yerlerde kaliteli içerik yerine bütünsel içerik gibi terimler görebilirsiniz. Bütünsel içerik ile kaliteli içerik aynı şeyleri anlatırlar. Her ikisinin de hedef noktası arama yapan kullanıcıyı anahtar kelimelerle yakalamaktır.

Yüksek kaliteli içerikler oluşturabilmek daha fazla anahtar kelime kullanmalısınız. Geniş kapsamlı bir içerik yayınladığınızı düşünseniz bile içerisinde anahtar kelime yoksa bir değer taşımayabilir. Çünkü içeriği kullanıcının önüne çıkarma konusunda büyük bir fırsatı tepmiş olursunuz.

Yüksek Kaliteli İçerik Sadece Metinle Alakalı Değildir

İçerikte kalite yakalamak istiyorsanız anahtar kelimelerin ötesine geçmeniz gerekir. Site içeriği Google’ın tüm standartlarını karşılayabilecek kadar iyi olmalıdır. Google’ın standartlarına uyum sağlamak zor gibi görünür ama şunları kontrol etmek yeterlidir:

  • Bozuk Linkler: Sitenizde tarama yapın ve 404 hatası olmadığından emin olun. Sitenizde bozuk link varsa içerik kaliteniz düşüş gösterecektir.
  • Güvenilir Kaynaklar: Sitenize gelen linkler ve sitenizden giden linkler dahil tüm linklerin kaynağı güvenilir olmalıdır.
  • Yazım Hataları: İçerikleriniz yazım hatalarından arındırılmış olmalıdır. İçerikleri yayınlamadan önce son dikkat etmeniz gereken durum budur.
  • Sayfa Hızı: Sayfaları hızlı yüklenen bir siteye sahip olmak her zaman daha iyidir. Arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak istiyorsanız hıza ihtiyacınız olacaktır.
  • Kapsamlı Bilgi: İçeriğinizde sunduğunuz bilgilerin kapsamlı olması gerekir. Ziyaretçinin yönlendirdiği tüm sorulara cevap verebilmelidir.

Google içerik sıralamasını belirlerken pek çok duruma dikkat eder. Siteniz ziyaretçisine değer sağladığı sürece üst sıralarda yer alma hakkı elde edecektir. İçeriğiniz benzersiz bilgiler sunmalıdır. Ayrıca sunulan bilgiler uygulanabilir olmalı ve içerik zamanla değerini yitirmemelidir.

İçerik sadece metin değildir! Burayı dikkatlice incelemenizi öneririm. Şimdi bir örnek ile bunu ispatlayacağım.

Nasıl ama? Yorumlarınızı çok merak ediyorum. Lütfen gönderinin altına yorum yaparak düşüncelerinizi belirtiniz.

Dijital Reklamların ve PPC Kampanyalarının Kullanılması

SEO sürekli değişiklik gösterebildiğinden ve işletmeler birbirine göre farklı olduklarından her zaman işe yarar bir yöntem bulmak kolay olmayabilir. SEO ve PPC farklı özelliklere sahiptirler. Her ikisinin kullanıcıyı ikna etme yaklaşımı farklıdır. PPC ziyaretçi elde edebilmek için en kısa bir yollardan birisidir.

SEO ve PPC arasında bir tercih yapmak yerine tercihinizi ikisinden yana kullanın. İki farklı stratejiyi bütünleştirin ve daha iyi sonuç elde etmeye çalışın. Hem organik aramaları hem ücretli aramaları takip edin. Böylece anahtar kelime trendlerini takip etmekte daha az zorlanırsınız.

Doğru verilerden yararlanabildiğiniz sürece SEO ve PPC performansınızı artıracaktır. Sitenizin gerçek potansiyelinden fazlası ortaya çıkacaktır. Hem kaliteli içeriği hem de değer sunan teklifleri insanlara ulaştırabileceksiniz. Bu aynı zamanda pazarlama bütçenizi verimli kullanmanız anlamına gelecektir.

SEO ve PPC Verileri Bir Arada Kullanılabilir

Sitenizin elde ettiği gösterimler gibi organik performans metriklerini PPC ile elde ettiğiniz dönüşüm verileriyle bir araya getirebilirsiniz. Bunları bir grafiğe döktüğünüz zaman sitenizin performansını iyileştirme konusunda çok daha fazla fırsat elde etmiş olursunuz.

Tıklama başına maliyet değeri yüksek olan anahtar kelimeleri belirledikten sonra onları organik görünürlüğüne göz atmalısınız. Organik görünürlükleri düşükse ne yapmanız gerektiğine daha net karar verebilirsiniz. Güçlü organik görünürlük oluşturmak için çaba göstermeniz yeterlidir.

Anahtar kelimeleri içerikte kullanırken alaka düzeyi her zaman önemlidir. SEO verilerinize dayanarak bunu yakalayıp yakalamadığınızı kontrol edebilirsiniz. SEO verileri hedefe ulaşmada zorluk yaşadığınızı gösteriyorlarsa bu durumda dijital reklamcılığı devreye sokmanız gerekir.

Ziyaretçi: SEO, SEO Nedir? SEO Eğitimi ve buna benzer birçok SEO kelimesinde ilk sayfadasın. Neden Google Ads reklamı veriyorsun?

Ben: Çünkü ben bu sektörde ilk sırayı sahiplenmek değil ilk akla gelen marka olmak için çalışıyorum. Sadece SEO ile ilk akla gelen marka olamazsınız.

Sektörde en iyi olarak anılmak istemiyorum. En çok bilinen marka olmak istiyorum. Bunu başarabilmek içinde hedef kitlem neredeyse o kanalları buluyor ve orada yerimi alıyorum. Sizlerde bunu yapmalısınız. Eğitimlerimde tam olarak bunun nasıl planlanması gerektiğini anlatıyorum ve öğrencimle uyguluyorum.

Seninle beraber, birebir ve gerçek zamanlı bunu gerçekleştirmemi ister misin? Hemen aşağıdaki formu doldur ve sana ulaşmamı sağla. Birlikte eğitim yaparak web siteni başarıya ulaştıralım.

%25 İndirim Fırsatını Kaçırma!

Birebir, gerçek zamanlı, çevrimiçi ve size ait bir site üzerinden uygulamalı SEO Eğitimi!

Dijital Reklamla Kitleler Daha Kolay Hedeflenebilir

Dijital reklamlar kitleleri daha kolay hedeflemenizi sağlarlar. Bunun temel sebebi ise demografik bilgilere erişim konusunda fırsatınızın olmasıdır. Hangi türden kitleye hitap ettiğinizi bildiğiniz zaman reklamlarınızı daha uygun şekilde oluşturmayı başarabilirsiniz.

  • Yaş: Pazarlama çalışmalarında kişiler genellikle çocuklar, gençler, genç yetişkinler, yetişkinler ve yaşlılar şekilde gruplara ayırılırlar. Ancak yaş odaklı grupları lise öğrencileri, üniversite öğrencileri, yeni mezunlar ve yeni emekliler gibi daha alt gruplara ayırabilirsiniz.
  • Cinsiyet: Dijital reklamlarda kullanabileceğiniz bir diğer veridir. Cinsiyet insanların farklı ihtiyaçlarını anlama konusunda önemlidir. Ayrıca cinsiyet bilgisi çalışmalarda çok geniş genellemeler yapmak yerine çok daha daraltılmış hedef kitleler oluşturmanızı sağlar.
  • Gelir Düzeyi: Hedef kitlenizin gelir düzeyi kampanyalarınızın en önemli parçası olabilir. Satın alamayacakları kadar pahalı bir ürünü insanların önüne getirmek doğru bir yaklaşım değildir. Gelir düzeyi diğer verilere göre çok daha zor elde edilir.
  • Eğitim Düzeyi: Eğitim düzeyi spesifik kampanyalar düzenlemek için önemlidir. Her ürün veya hizmet her eğitim düzeyine sahip kişilere hitap etmeyebilir. Dijital reklamlarınızda doğru kişileri yakalayabilmek için eğitim düzeyi verilerinden yararlanabilirsiniz.
  • Coğrafi Konum: Coğrafi konum en değerli demografik verilerden biridir. Dijital reklam çalışmalarınızda size ekstra değer katarlar. Çünkü kilometrelerce uzakta olan insanlar yerine size daha yakın olan insanlara tanıtım yapabilme fırsatını elde edersiniz.

Demografik bilgiler olmadan etkileyici performanslar ortaya koyabilen dijital reklam kampanyaları oluşturamazsınız. Ayrıca, SEO bilgileri olmadan PPC kampanyalarının etkinliğini artıramazsınız. Bütçenizi boşa harcamak istemiyorsanız elinizde bulunan tüm verileri en iyi şekilde kullanmalısınız.

Değer Oluşturmak İçin Sosyal Kanalların Kullanılması

Rakamlar her şeyi anlamanızı sağlayabilir. Aylık 1 milyardan fazla kişi sosyal medya platformlarını ziyaret etmekte ve bunlardan birini kullanmaktadır. İnsanların ilgisini çekebilmek ve SEO dışında herhangi bir noktaya odaklanmak için en ideal yerlerden birisi kesinlikle sosyal medyadır.

Facebook, Instagram, Twitter, TikTok ve diğer sosyal medya platformlarında profil oluşturmalısınız. Oluşturduğunuz profillerin profesyonelliğinizi yansıtmasına dikkat etmelisiniz. Sosyal medyayı bir trafik kaynağı olarak kullanacaksanız profillerinizi en iyi şekilde optimize etmelisiniz.

SEO çalışmalarının ötesinde sosyal medya çalışmaları marka bilinirliğini yükseltmek, topluluklar oluşturmak, bilgi paylaşmak ve potansiyel müşterilerle etkileşim kurabilmek için oldukça değerlidirler. Bazı markalar için kritik öneme sahip olduklarını söyleyebilmek bile mümkündür.

Sosyal Medyaya Yönelik Bir Plan Olmalıdır

Sosyal strateji oluşturmak istiyorsanız dikkatinizi tam olarak nereye vermeniz gerektiğini iyi bilmelisiniz. Odaklanmanız gereken nokta aslında yeni trendleri yakalayabilmektir. Yeni başlıyor olsanız bile trendlere ayak uydurarak ilerlemelisiniz. Bunun tek yolu ise bir plan ortaya koymaktır.

Sosyal medyayı SEO performansınızı destekleyecek şekilde kullanabilirseniz en iyi yaklaşımı ortaya koymuş olursunuz. Sürekli performans takibi zor olsa bile verileri kullanabilmek için buna ihtiyacınız olacaktır. Kendinize uygun bir plan oluşturduktan sonra çalışmalarınızdan verim alabilirsiniz.

Sosyal medyanın hem ücretli hem de ücretsiz olarak size değer katacağını bilmelisiniz. Seçenekleriniz çok fazladır ve bütçenizi zorlayacak adımlar adım atıp atmamak sizin elinizdedir. Ücretli yöntemlere doğru ilerleyecekseniz en iyi kazanımınız yeniden hedefleme olacaktır.

Sosyal Medya Varlığı Markanıza Değer Katabilir

İnsanlar fikirlerini paylaşmak, birbiriyle iletişim kurabilmek ve yeni kişilerle tanışabilmek için sosyal medyayı kullanırlar. Sosyal olmak insanın doğasında olan bir şeydir. SEO stratejisi aşırı değerli olsa bile sosyal medya varlığı sayesinde markanıza ekstra değer katabilme fırsatı elde edersiniz.

  • Marka Aramalarında Ön Plana Çıkılır: Sosyal paylaşımların arama motoru sıralaması üzerinde etkisi yoktur. Ancak markalı aramalara katkısı vardır. Birisi sizin markanızı arattığı zaman arama sonuçlarında sosyal profillerinizi gördüğünde ekstra değer kazanmış olursunuz.
  • Arama Motoru Görevi Görürler: Sosyal medya platformlarında arama yapmak bilindik bir alışkanlıktır. İnsanlar sorularına cevap bulabilmek için sadece Google’ı kullanmazlar. Sosyal medyada arama yaptıklarında aradıklarını bulmak isterler.
  • Reklamlar İçeriği Zenginleştirir: Belirli bir içerik oluşturduysanız ve bunun dikkat çekmesini istiyorsanız sosyal medya reklamlarından yararlanabilirsiniz. Sosyal medya reklamları daha fazla kişiye ulaşmanızı ve bunu daha hedeflenebilir şekilde yapmanızı sağlarlar.

Sosyal medya, SEO çalışmalarıyla elde edemeyeceğiniz çeşitli fırsatları size sunabilir. Sadece platformları doğru şekilde kullanmaya özen göstermeniz gerekir. Sosyal medya stratejilerinizle kitlenizi büyütebilir, sitenize link alabilir ve daha fazla site trafiğine sahip olabilirsiniz.

Marka Yönetimi Çalışmalarının Yapılması

Pazarlama çalışmalarından iletişim çalışmalarına kadar pek çok noktada genel marka algısı çok önemlidir. Kişilerle etkileşime geçtiğiniz zaman markanızın değer taşımasına dikkat etmeniz gerekir. Dijital alandaki itibarınızı yönetmek için çaba göstermelisiniz.

Online itibarınız yoksa SEO çalışmalarınızın bir anlamı olmayacaktır. Yaptığınız her şey boşa gidecektir. Çünkü tüketiciler özellikle kullanıcılar tarafından yapılan değerlendirmeler ve yorumlar yoluyla oluşturulan marka güvenine önem verirler.

Markanıza yönelik tüm değerlendirmeler itibar oluşturmanıza yardımcı olabilirler. Özellikle e-ticaretle uğraşıyorsanız ve yerel anlamda iyi bir marka olmak istiyorsanız inanılmaz derecede önemlidirler. Arama sürecinde kullanıcıların karşısına çıkarak onların fikirlerini etkilerler.

Marka İtibarı Arama Sürecinin Bir Parçasıdır

Bir kişi markanızı veya markanızın sunduğu ürünü aradığında sitenizle karşılaşabilirler. Arama sonucunda tam olarak nerede gözükeceğinizi bilemezsiniz. Kullanılacak sorguya göre oldukça değişiklik gösterecektir. Ayrıca arama sonucunda sadece sitenize ait linkler yer almayacaktır.

Aramayı yapan kişi siteniz, markanız ve ürününüz hakkında çeşitli yorumlar görecektir. Bu yorumlar olumlu veya olumsuz olabilirler. Sosyal medya platformlarında veya inceleme sitelerinde yer alabilirler. Her nerede olursa olsunlar itibarınız ile doğrudan bağlantılıdırlar.

Her zaman hata yapma şansınız vardır. Her şeyi kusursuz bir şekilde ilerlettiğinizi düşündüğünüzde bile bir müşteri için işleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Önemli olan müşteriye nasıl yaklaşacağınızdır. Çözüm odaklı olursanız itibarınızı yükselterek kullanıcının açısından değer kazanırsınız.

Markalaşma Pazarlama Çalışmalarınızı Güçlendirir

Markalaşma çeşitli fırsatlar yaratmaya çalışırken sizin için en önemli unsurlardan biri olacaktır. Yeni müşteriler kazanmak ve mevcut müşterileri memnun etmek için marka bilinci oluşturmanız gerekir. Marka bilinci oluşturduğunuz zaman pazarlama çalışmalarınızın başarı şansını yükseltirsiniz.

  • Müşteri Tanınırlığı Oluşturma: Hedef kitleniz açısından itibar sahibi bir markaysanız bu durumda güçlü bir müşteri tanınırlığına sahip olabilirsiniz. Potansiyel müşteriler markanızın itibarı nedeniyle sizin ürünlerinizi tercih etme eğiliminde olurlar.
  • Rekabet Avantajı Yakalama: Pazarlama faaliyetlerinizde tutarlı bir yaklaşıma sahip olursanız marka bilinirliğiniz çok daha güçlü olacaktır. Ancak rekabet avantajı sağlayacak adımlara dikkat etmelisiniz. Özellikle markanızın oluşturduğu temayı korumaya çalışmalısınız.
  • Müşteri Sadakati Oluşturma: Marka itibarı oluşturma konusunda en büyük yardımcınız müşterileriniz olacaktır. Müşteri algısı marka değerinizi belirleyecek en önemli etkendir. Bu nedenle tüketicilere marka sadakati aşılama konusunda olumlu adımlar atmalısınız.
  • Müşteriyi Elde Tutma: Markanızı hedef kitleniz arasında tanınır hale getirdiğinizde satış fırsatları konusunda daha faydalı sonuçlar elde edebilirsiniz. Mevcut müşterilerinizi elde tutabilmek çok daha kolay hale gelir ve marka stratejisini daha kolay uygularsınız.
  • Güven Duygusu Oluşturma: Markalaşma konusunda başarılı adımlar attığınıza pazarlama çalışmalarınız bir bütün olarak işleyiş gösterirler. Güven duygusu oluşturduğunuzda sektörünüzde güçlü bir marka olarak yer almaya başlarsınız ve rekabet avantajı elde edersiniz.

Tüm bunlara ek olarak markalaşma çalışmaları pazarlamaya çalıştığınız ürünlerden ekstra değer elde etmenizi sağlar. Pazarlama faaliyetlerini doğru bir şekilde gerçekleştirebildiğiniz sürece markanızı daha kalıcı, daha akılda kalıcı ve daha tanınır hale getirmeniz mümkündür.

E-posta Pazarlama Yöntemlerinin Kullanılması

E-posta pazarlamacılığı konusundaki başarınız en az SEO başarınız kadar önemlidir. Sadık bir müşteriye veya ziyaretçiye dönüşebilecek kişilerle daha yakından etkileşim kurmanıza izin verir. Onlara daya yakın olabileceğiniz için ürün ve hizmetlerinizi kabul ettirmeniz daha kolaydır.

E-posta pazarlama çalışmaları yaparken kitleleri çeşitli gruplara ayırmayı tercih edebilirsiniz. Gruplar demografik ayrıntılara göre oluşturulabilirler. Kullanıcı deneyimini daha sorunsuz hale getirebilmek istiyorsanız elinizdeki verileri en iyi şekilde değerlendirmelisiniz.

Sektörünüzde yer alan trend konulara dayalı olarak e-postalar oluşturabilirsiniz. Ardından bunları e-posta takipçilerinize göndererek onları bilgilendirirsiniz. SEO verilerini doğru şekilde kullandığınızda özelleştirilebilir çeşitli adımlar atabilir ve e-postaları daha kişisel hale getirebilirsiniz.

E-postalar Kullanıcıları Harekete Geçirebilirler

İnsanlara gönderdiğiniz e-postalarda çeşitli etkileşim unsurları kullanabilirsiniz. Etkileşime bağlı olarak kullanıcıları belirli işlemleri gerçekleştirmeye ikna etme şansınız vardır. E-posta abonelerine ileteceğiniz özel kampanya kodları veya promosyonlar bunun en ideal örnekleridir.

Pazarlama stratejiniz ne olursa olsun sadece SEO çalışmalarına bağlı kalmanız durumunda hata yaparsınız. Sitenize trafik çekmek için gerekli olan diğer tüm yöntemleri kullanmanız gerekir. E-posta pazarlamacılığı bu yöntemlerden en etkili olandır.

E-posta pazarlamacılığı yöntemlerinden hangilerini kullanmanız gerektiğini zamanla elde edeceğiniz verilerden yola çıkarak belirleyebilirsiniz. Dinamik bir strateji oluşturduğunuz sürece çok az problem yaşarsınız. Çünkü e-posta pazarlamacılığında başarısız olma şansınız düşüktür.

İnsanlar Her gün e-postalarını Kontrol Ederler

İnsanlar her gün e-postalarını kontrol ederler. Bir kişi günde 20 tane e-posta alıyorsa hangisinde daha fazla vakit harcaması gerektiğine önceden karar verebilir. Bazen ise doğru e-posta pazarlama teknikleri ile gönderdiğiniz iletinin açılma olasılığını yükseltmiş olursunuz.

  • Aboneleri Gruplandırma: E-postaları herhangi bir kampanyanın parçası olarak kullanabilirsiniz. Yeni müşterilere özel teklifler sunabilir, potansiyel müşterilere rehberlik edebilir veya daha fazlasını yapabilirsiniz. Daha isabetli kampanyalar için aboneleri gruplandırmalısınız.
  • Mesajları Kişiselleştirme: Tutarsız mesajlar iletmek ve mesajları kişiselleştirmemek e-postalarda yapılan en büyük hatalardan biridir. İnsanlar e-postada hata fark ettiklerinde onu hemen silerler. Konu satırını kişiselleştirmeli ve yatırım getirinizi olabildiğince yükseltmelisiniz.
  • Mobil Optimizasyon Yapma: Mobilde sunduğunuz kullanıcı deneyimi ne kadar iyi olursa yatırım getirisi elde etme olasılığınız o kadar yükselir. E-postalar artık mobil cihazlarda açılırlar. Bu nedenle harekete geçirici mesajlarınızın mobil uyumlu olması gerekir.
  • Aboneleri Geri Kazanma: Sürekli yeni aboneler kazanmak önemli olabilir. Ancak kaybettiğiniz aboneli geri kazanmak daha önemlidir. Daha önce abone olmuş kişilere ilgi çekici teklifler sunarak onları yeniden e-posta abonesine dönüştürebilirsiniz.
  • Duyguları Kullanma: Yeni e-posta aboneleri kazanmak için insanların duygularına hitap etmeniz gerekir. Böylece onları markanıza biraz daha yakın hale getirirsiniz. En yüksek faydayı elde edecekleri konusunda onları ikna edebilmek için çaba göstermelisiniz.

Modern dönemde insanların sizden her zaman daha fazlasını beklerler. Destekledikleri fikirlerin markanızın sunduğu temel değerlerle uyumlu olmadıklarını kontrol ederler. Onları sadece bir gelir yaratma amacı olarak görürseniz en iyi yöntemleri kullansanız bile başarısız olursunuz.

Sonuç Olarak Dijital SEO’dan Daha Fazlasıdır

Sonuç olarak sadece SEO yaparak başarılı olma şansınızın yüksek olmadığını bilmeniz gerekir. Müşteri odaklı stratejiler oluşturmalı ve onların beklentilerini karşılamalısınız. Pazarlama çalışmalarınızın önceliği her zaman insanlara  değer katmak olmalıdır.

Yeniden Pazarlamayı hiç denediniz mi? SMS? Push? ya da YouTube Reklamları?

SEO’ya bağlı kaldığınızda kısa sürede çıkmaz bir sokağa sapabilirsiniz. Her zaman alternatif çalışmalara ihtiyacınız olacaktır. Dijital pazarlamada başarılı olmak için platformları, kampanyaları ve pazarlama çalışmalarını entegre bir biçimde kullanma konusunda istekli olmalısınız.

Şimdi Dijital Pazarlama odaklı SEO Eğitimimden yararlanarak web siteni başarıya ulaştırabilirsin. Gel bu işi birlikte yapalım.

%25 İndirim Fırsatını Kaçırma!

Birebir, gerçek zamanlı, çevrimiçi ve size ait bir site üzerinden uygulamalı SEO Eğitimi!

Diğer anlatımlarıma ve örnek videolara YouTube kanalımdan ulaşabilirsiniz. Kanalıma abone olmanız dileğiyle: youtube.com/c/ayhankaramancom

Ayhan KARAMAN

Profesyonel SEO Eğitmeni ve SEO Aşığı. :) 1 YouTube 3 Webrazzi Ödülü. Ne demiş Albert Einstein: “Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir.”

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Ayhan hocam gerçekten nokta atışı bir konu ve web site sahiplerinin dikkat etmesi gereken önemlikonulara değinmişsiniz yüreğinize sağlık. Başarılarınızın devamını diliyorum iyi çalışmalar.

  2. Gerçekten harika ve gerçek bilgiler verilmiş. SEO aslında o kadar basit görünsede çok ince kriterlere sahiptir. Teşekkür ediyorum bu güzel makale için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Merhaba