fbpx
SEO

SEO İçin Ücretsiz En İyi Chrome Eklentileri

Daha hızlı ve daha akıllı çalışmanıza yardımcı olacak SEO ile alakalı ücretsiz Chrome eklentileri mi arıyorsunuz? Daha fazla araştırma yapmanıza gerek yok, bu içerik size fazlasıyla yardımcı olacak.

Aşağıda paylaşacağım eklentilerin tamamını kurdum ve bunların arasından %40’ını düzenli olarak kullanıyorum. Bu eklentilerin hepsi %100 SEO odaklı değiller fakat hepsinin SEO’ya katkısı bulunmaktadır.

Şimdi eklentileri inceleme zamanı;

SEOquake

Önemli SEO metriklerini sağlayan ve SEO Denetimi yapabileceğiniz ücretsiz bir eklentidir.

SEOquake, takip ettiğiniz hatta kullandığınız belirli SEO araçlarından oluşur. Tarayıcı penceresinin üst kısmında bulunan ek bir araç çubuğu yer alır ve temel metrikleri sunar. Bunlardan bazıları özelleştirilebilir metriklerdir. SERP yerleşimi, her SERP sonucunun altında görünen bir çubuktur. Etkinleştirildikten sonra, her alan adıyla alakalı veriler sunar.

SEOquake yüklemek ve çalışmak için gerçekten kolay. Yüklemek için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Bu eklenti, çeşitli tarayıcı uzantıları ile uyumludur ve sürekli güncellenir.

Eklentinin özellikleri aşağıdaki gibidir;

  • Anahtar Kelime Yoğunluk Analizi
  • İç ve Dış Bağlantı Analizi
  • Sayfa İçi SEO Denetimi (Audit)
  • Sosyal Medya İstatsitikleri (Beğeni, Paylaşım, Pin, Tweet, Plus)
  • Trafik Kanalları ve Bunların Dağılımı
  • Rakip Analizi ve Daha Fazlası
Özellikle anahtar kelime yoğunluklarını analiz etmek için kullanabileceğiniz güzel bir eklentidir. Belli başlı kriterlerine göre web sayfanızı değerlendirir ve sizlere bununla alakalı rapor sunar. Fakat sadece bu tür eklentilere bağlı kalarak performans iyileştirmesi yapmayınız. Farklı araçlarla ve eklentilerle de analizler gerçekleştirmenizi öneririm.

LinkMiner

Web sayfalarını bozuk bağlantılar için kontrol eder ve bu bağlantılarla alakalı uyarılarını bizimle paylaşır. Eklenti sayesinde daha hızlı ve akıllı kararlar alabilir, çözümler üretebilirsiniz. Herhangi bir sayfayken uzantıya tıklayın ve analizi gerçekleştirin. Analiz yaptığınız sayfadaki tüm bağlantıları dışa aktarabilir ve hatta sayfadaki her bağlantının yanındaki verileri görüntüleyebilirsiniz.

Dahili ve harici bağlantı analizleriniz gerçekleştirmek için de LinkMiner’i kullanabilirsiniz. Kullanmaya başlamak için hemen bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Keywords Everywhere – Keyword Tool

Anahtar Kelime arama hacmi verilerini paylaşan ücretsiz chrome eklentisi.

Google arama motorunda yapacağınız her anahtar kelime sorgusunun arama hacmini, rekabet oranını ve tıklama başına maliyeti gibi verileri gösteren ücretsiz bir anahtar kelime araştırma aracıdır. Bu araç sayesinde Google Adwords anahtar kelime planlayıcıyı ve benzeri kaynakları kullanma ihtiyacınız olmaz.

Aracın desteklediği platformları aşağıda listeledim;

  • Google Arama – Arama Kutusunun Altında Gösterilen Veriler
  • Google Search Console – Arama Analizi Sayfasında Gösterilen Veriler
  • Google Analytics – Search Console -> Sorgular Sayfalarında Gösterilen Veriler
  • YouTube – Arama Kutusunun Altında Gösterilen Veriler
  • Bing – Arama Kutusunun Altında Gösterilen Veriler
  • Amazon – Arama Kutusunun Altında Gösterilen Veriler
  • Ebay – Arama Kutusunun Altında Gösterilen Veriler
  • Majestic – Çapa Metin Raporu
  • Moz Open Site Explorer – Çapa Metin Raporu

Ayrıca bu araç, herhangi bir anahtar kelime listesi için anahtar kelime ölçümlerini almanıza ve ayrıca listeyi Excel, CSV veya PDF dosya biçimlerinde indirmenize izin verir. Aracı indirmek için tıklayınız.

Link Redirect Trace

301, 302 vb. yönlendirme zincirindeki tüm URL’leri tespit eder. Bunların yanı sıra “kayıp linkleri” bulmak için çok faydalı bir eklentidir.

Eklenti yönlendirmelerinizin SEO dostu olup olmadığını ve web sitenize zarar verip vermediğini kontrol etmenizi sağlar. Eklentinin özellikleri;

  • 301, 302, 303, 307, FAKE 307 ve 308 Yönlendirmeleri
  • Javascript Yönlendirmeleri
  • Çok Sayıda Yenileme Yönlendirmesi (Ayrıca Yenileme Aralığını Saniye Olarak Gösterir. Örn: “5 Saniye”)
  • Rel-Canonical Yönlendirmeler
  • Arama Motorlarının veya TÜM botların Engellenmesi Hakkında Uyarılar
  • Kırık Rel-Canonical Hedefleri Hakkında Uyarılar
  • LRT Power *Her Bağlantı İçin Güven Analizi – Herhangi Bir Bağlantının Gücünü ve Güvenilirliğini Belirlemenizi Sağlayan SEO Metriği
  • Her Yönlendirme Sekmesi İçin Robots.txt Dosyasını Analizi
  • HTML <head> NoIndex ve NoFollow Analizi ve Daha Fazlası

Eklenti indirmek için bu bağlantıyı ziyaret ediniz.

Ahrefs Toolbar

Herhangi bir web sayfası için Ahrefs Sıralaması, Etki Alanı Derecelendirmesi ( DR ), URL Derecelendirmesi ( UR ), geri bağlantıların (backlink kaynaklarının) sayısı ve yönlendiren alan adlarının sayısı gösteren ücretsiz Chrome eklentisidir. Kurulumu diğer eklentilere göre biraz daha zahmetlidir. Kurulum için gerekli yönergeler eklenti sayfasında yer almaktadır. Eklentiyi indirmek için https://ahrefs.com/seo-toolbar bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

MozBar

Herhangi bir web sayfası için Moz metriklerini (Domain Authority, Page Authority, vb.) Kontrol etmenize olanak sağlayan eklentidir. Ayrıca, özel aramalar yapıp sayfa içi sorunları kontrol edebilir ve Google SERP sonuçlarında analizler gerçekleştirebilirsiniz.

Eklentiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Tag Assistant (by Google)

Bir web sitesinin Google etiketleri (ör. Google Analytics, Etiket Yöneticisi, vb.) doğru kullanıp kullanmadığını kontrol etmesine olanak sağlayan eklentidir. Eklenti sayesinde, kod uygulama hatalarını teşhis eder ve doğru kullanım için yardımlar alabilirsiniz. Eklenti için tıklayınız.

Page Analytics (by Google)

Bu Google uzantısı, web sitelerinize gezinirken ve göz atarken Google Analytics hesabınızdan veri görüntülemenize olanak tanır. Bir kullanıcı GA’ya giriş yaptıktan sonra, uzantıları açarak metrikleri gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilir.

Bu anlık görüntüde kullanılabilen metrikler, hemen çıkma oranı, benzersiz sayfa görüntülemeleri ve ortalama sayfa sürelerini içerir. Eklentiyi kurmak için hemen ziyaret et.

Web Developer

Eklenti ile web sitenizin farklı ekran boyutlarında nasıl göründüğünü kontrol edebilir, eksik alt metni olan resimleri bulabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz.

WhatRuns

Mükemmel bir eklentidir.

WhatRuns eklentisi, ziyaret ettiğiniz herhangi bir web sitesinde kullanılan teknolojileri bulmanız için geliştirilmiş bir eklentidir. Geliştirici araçları ve reklam ağlarından WordPress eklentilerine hatta temalarına kadar tüm teknolojileri tespit edebiliyor. Rakipleriniz neler yapıyor merak etmiyor musunuz? Hangi temayı kullanıyor? Hangi platformları entegre etmiş? Siz bunları kullanıyor musunuz? Tüm bu soruların cevabı bu eklenti sayesinde çözüme kavuşacak. Şimdi indirmek için tıkla.

Page Load Time

Araç çubuğunda sayfa yükleme süresini ölçer ve görüntüler. Ayrıca, daha ayrıntılı bilgiler vermek için bu metriği etkinliğe göre parçalar. Basit ama çok kullanışlı bir Chrome eklentisidir. Hemen indirmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

SimilarWeb

Bir web sitesinin tahmini trafiğini, trafik kaynaklarını, anahtar kelime sıralamasını ve diğer temel istatistikleri kontrol etmenize yardımcı olacak bir eklentidir.

SimilarWeb eklentisini indir.

Google Analytics URL Builder

Google Analytics, web sitenizin trafiğini izlemek için son derece güçlü bir araçtır. Google Analytics aracılığıyla izlenmesini istediğiniz kampanyalarınız için URL’leri hızlı bir şekilde etiketleyebilirsiniz. Google Analytics URL Oluşturucu eklentisini kullanmak için bir alışveriş sepeti gibi görünen URL Oluşturucu simgesini tıklayın. Araç daha sonra sayfanın mevcut URL’sini otomatik olarak yakalayacaktır. Ardından Source, Medium ve Campaign vb. Alanları içeren bir formu doldurmanız gerekir. Formu doldurduktan sonra, araç nihai URL’yi otomatik olarak oluşturur. Google Analytics ile performansı analiz etmek için, bu yeni etiketli bağlantıyı sosyal medya yada farklı platformlarda paylaşmanız yeterli olacaktır.

Eklenti için buraya tıklayınız.

Chrome uzantıları, üretkenlik ve iyileştirme üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilmektedirler. Ancak, çok fazla yükleme tarayıcınızı yavaşlatacaktır. Bu yüzden önerdiğim eklentilerden işinize yarayacak olanları bırakın gereksiz olanları ise kaldırın. Son olarak, bu listeye sizin önereceğiniz bir Chrome eklentisini eklememi ister misiniz? Eklentileri yorum yazarak benimle paylaşabilirsiniz.
Bu içerik sürekli olarak güncellenecektir. Ayrıca bu eklentilerin kullanımıyla alakalı da geniş kapsamlı düzenlemeler yapacağımı bilmenizi isterim.

11 Yorum

  1. Güzel bir yazı olmuş Ayhan eline sağlık.

    SEOquake’i bilmiyordum özellikle SERP overlay özelliğini çok beğendim. Google’da belirli bir dikeyde yüksek trafik alan websiteleri ararken işimi kolaylaştıracak :)

    WhatRuns’a benzer Datanyze InsiderFREE ve Ghostery kullanıyordum ama WhatRuns’un plugin arayüzü daha rahatmış.

    Bir de SimilarWeb’de, sanırım sassion saydığı için, “Estimated Visit” gerçeğin 2 veya 3 katı civarında oluyor genellikle. Ortayı bulmak için Alexa Trafic Rank ve Page Info ile karşılaştırıyorum ben genellikle.

  2. Bilgilerdirmeler için teşekkürler hocam web sitemin analizlerini daha iyi takip edebileceğim SEOquake tam aradığım tarzda bir eklentiymiş sayenizde tanışmış oldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Merhaba