fbpx
SEOWordPress

All in One SEO Pack Kurulumu

WordPress ve SEO yan yana getirildiği zaman insanlar genellikle ilk olarak Yoast SEO kullanmaya çalışmaktadırlar. Yoast SEO, WordPress için en popüler SEO eklentisi olarak ön plana çıkmaktadır ancak her zaman en iyi seçenek olduğunu söylemek pek mümkün değildir. Rekabetin söz konusu olduğu her ortamda karşısında All in One SEO Pack çıkabilmektedir.

All in One SEO Pack şu anda WordPress’te yer alan en popüler eklentilerden biridir. En az Yoast SEO kadar dikkat çekici bir eklentidir. Bu eklentinin sunduklarını ve yapabildiklerini göz önünde bulundurduğunuz zaman neden iyi bir alternatif olduğunu anlayabilirsiniz.

Bu rehberde söz konusu eklentinin tüm özelliklerine, fiyatına ve temel ayarlarına yer verilmiştir. Ayrıca eklentinin Yoast SEO ile karşılaştırılması yapılmıştır. All in One SEO Pack eklentisinin doğru kurulumu ve ayarları konusunda buradaki bilgilerden yararlanabilirsiniz. Özellikle son dönemlerde Yoast’ın yapmış olduğu güncelleme hatalarına karşılık All in One SEO Pack çok iyi bir alternatif olacaktır. Merak edenler için söyleyeyim: Bende All in One Ailesini kullanıyorum. :)

All in One SEO Pack Lisans

All in One SEO Pack Eklentisi: Temel Bilgiler

All in One SEO Pack, 2007 yılından bu yana 30 milyon kez indirilmiş bir eklenti olmakla beraber yaklaşın bir milyon WordPress sitesinde aktif olarak kullanılmaktadır. Adından anlaşılabileceği gibi kullanıcılara tüm beceri seviyelerinde SEO çözümü sunmaktadır.

Bu eklenti birçok farklı geliştiricinin katkılarıyla oluşturulmuştur. En büyük katkı ise WordPress konusunda profesyonel girişimleri olan Michael Torbert’e aittir. Eklenti şu anda 57 dile çevrilmiştir durumdadır.

Temel Özellikler

  • XML Site Haritası Desteği.
  • Google Analytics ve Google AMP Desteği.
  • Dahili API Desteği.
  • WooCommerce Entegrasyonu.
  • Otomatik Meta Etiketi Oluşturma.
  • WordPress Performans Ayarlamaları.
  • Site Değerlendirmesi (Site Audit)
  • İçerik Performans Değerlendirmesi
  • Sosyal Meta Desteği (OG)

Fiyat

All in One SEO Pack ücretli uzantıları olan ücretsiz bir eklentidir. Tüm sitelerde kullanılabilecek site lisansı yıllık 79 dolar düzeyindedir.

Eklentinin ücretli versiyonunda destek önceliği, video rehberler, gelişmiş Google Analytics seçenekleri ve ekstra sosyal medya entegrasyonları gibi seçenekler yer almaktadır. Ancak ücretsiz versiyonun herkes tarafından kullanılabilecek düzeyde olduğu unutulmamalıdır.

Tüm planlara erişmek için aioseo.com/pricing bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

All in One SEO Pack Kurulumu

Bu eklentinin temel özelliklerini bilmek onu Yoast SEO ile karşılaştırmak için yeterli değildir. Bunun için basit düzeyde bir kurulum yapmak gerekmektedir. Eklentiyi yükledikten sonra onu etkinleştirerek temel ayarları yapmaya başlayabilirsiniz. Eklenti etkinleştirildiği zaman WordPress sol menüsünde All in One SEO isimli bir sekme çıkacaktır.

Bu sekmeye tıklayarak eklentinin tüm ayarlarına erişim sağlayabilirsiniz. Eklentinin ayarlar sayfası Yoast SEO kadar iyi yapılandırılmış ve göze hoş gelen türden değildir. Bu nedenle imajdan çok içeriğe odaklanmanız gerekmektedir.

Genel Ayarlar

Genel ayarlar kısmında sadece iki yerde tik işareti olmalıdır:

  • Canonical URLs
  • Set Protocol for Canonical URLs – Auto

Her ayarın yanında yer alan soru işareti sizi eklentinin belge detaylarına götürecektir. Bu soru işaretine tıklayarak ayarlamaları adım adım gerçekleştirebilirsiniz.

Canonical URL, HTTPS ve gerekli olan diğer ayarlara buradan ulaşabilirsiniz. Genel olarak burada varsayılan ayarlara bağlı kalmalısınız. Bir SSL sertifikasına sahipseniz sitenizde zorunlu olarak HTTPS kullanımını ayarlayabileceğinizi unutmamalısınız.

Ana Sayfa, Başlık ve Özel Yazı Türleri Ayarları

Genel ayarların hemen altında “Home Page Settings” yani “Ana Sayfa Ayarları” yer almaktadır. Bu kısımdan sayfa başlıkları, açıklamalar ve anahtar kelimeler gibi düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz.

Bu kısımda siz değerli ziyaretçilerime bir ipucu vermek istiyorum. Google marka olarak indekslenmeyi başaran web sitelerini daha çok sever ve ödüllendirir. Google arama motorunun marka olarak indekslenme özelliğini tam olarak bu kısımda yer alan ayarlarla aktif edebilirsiniz. Bu özelliğin detaylarını özel eğitimlerimde açıklıyordum fakat bu içeriği okuyan ve benimle Facebook sayfam aracılığıyla iletişim kuran kişiler içinde açıklayacağım. Facebook sayfama facebook.com/ayhankaramancom bağlantısından ulaşabilirsiniz.

“Title Settings” kısmına geçiş yaptığınız zaman bu ayarlar çok daha ilgi çekici olacaktır. Burada tüm WordPress içeriğiniz için gerekli olan spesifik ayarları gerçekleştirebilirsiniz. Eğer farklı başlık stillerini kullanmak istemiyorsanız burada varsayılan ayarlara bağlı kalmalısınız.

Aşağıda yer alan ekran görüntüsünde benim kullandığım ayarlara ulaşabilirsiniz.

Bu alana ulaşmak için sırasıyla All in One SEO > Search Appearance adımlarını izleyebilirsiniz.

aio başlık ayarları

“Content Types” kısmı yazılar ve sayfa SEO ayarları için size yardımcı olacaktır. Eğer ayrı bir SEO çalışması yapmak istemediğiniz yazı türleri varsa onlar için burada ayarları devre dışı bırakmayı düşünmelisiniz.

Etiketler ve Kategoriler için “Taxonomies” kısmını kullanabilirsiniz.

Özel yazı türleri için ayarlamaları yaptıktan sonra karşınıza gayet anlaşılır birkaç ayar çıkacaktır. Sitenizi arama motorlarında onaylayabilir, belirli yazı ve sayfaları arama motoru indeksinden çıkarabilir ve diğer gelişmiş seçenekleri inceleyebilirsiniz.

Anahtar Kelime Ayarları

Genel ayarlarda yer alan son kısım “Keyword Settings” kısmıdır. Bu kısımda meta anahtar kelimeleri kullanıp kullanmayacağınıza karar verebilirsiniz. Anahtar kelimeleri etkinleştirmeniz durumunda onları kategoriler ve etiketler için kullanabileceğinizi unutmamalısınız. Bu ayar aynı zamanda anahtar kelimeleri otomatik olarak oluşturmanızı sağlayacaktır. Bu ayarı etkinleştirmenizi önermiyorum.

Çeşitli Ayarlar

All in One SEO Pack eklentisi WordPress için gerekli olan çeşitli genel performans ayarlarına sahiptir. Bunları All in One SEO > Search Appearance kısmında bulabilirsiniz.

Ayrıca sayfalama, etiketler, arşivler ve arama sayfaları içinde önerim noindex kısmını aktifleştirmeniz yönünde olacaktır. Bu ayarı trafik alan sayfalarınızın etiket sayfaları olup olmadığını tespit ettikten sonra gerçekleştiriniz. Ben etiketleri, arşiv sayfalarını, 404, sayfalamaları (Page/2 vb) ve arama sayfalarını noindex olarak belirliyorum.

Media ayarlarında da ortamların oluşturduğu ek sayfalarını asıl sayfalara yönlendirme ayarınız açık olmalıdır.

ortam ek ayarları

Başlıkları ve Açıklamaları Düzenleme

Daha önce Yoast SEO kullandıysanız sayfa başlıklarını ve açıklamalarını düzenleme işlemine alışkın olmalısınız. All in One SEO Pack eklentisinde meta kutusunu yazı editörüne dahil edebilir ve her yazı veya sayfa için özel başlıklar ve açıklamalar belirleyebilirsiniz.

Ek Özellikleri Etkinleştirme

Bu noktadan sonra Open Graph entegrasyonu ve XML site haritası elementlerine göz atmak istiyor olabilirsiniz. All in One SEO Pack eklentisi varsayılan olarak bu elementleri desteklememektedir. Ancak All in One SEO > Feature Manager kısmına giderek bunları aktif hale getirebilirsiniz.

Bu kısımda yer alan diğer özellikle özel robots.txt dosyaları, ayarları içe aktarma ve dışa aktarma ve kötü botları engelleme şeklindedir.

All in One SEO Pack ve Yoast SEO Karşılaştırması

All in One SEO Pack yeni başlayanlar ve ileri düzey kullanıcılar için oldukça kapsamlı bir SEO aracıdır.

Bu eklentinin en büyük dezavantajı Yoast SEO kadar iyi bir arayüze sahip olmamasıdır. Diğer taraftan Yoast SEO’nun sunmuş olduğu okunabilirlik ve anahtar kelime optimizasyon seçenekleri sunmamaktadır. Bu açıdan bakacak olursanız Yoast SEO bir adım öndedir.

Anahtar kelime optimizasyonu konusunda standart çalışmalar yapacaksanız, içerik okunabilirliğine takılı kalmak istemiyorsanız All in One SEO Pack sizin için çok daha iyi bir tercih olacaktır. Yeni başlayanlar Yoast SEO kullanmaya devam etmelidirler. Ancak anahtar kelime optimizasyonu konusunda yeterli deneyime sahipseniz All in One SEO Pack kullanabilirsiniz.

Her ne kadar Yoast SEO, All in SEO Pack eklentisi karşısında çok farklı avantajlara sahip olsa bile All in One SEO Pack eklentisi ile çeşitli avantajlara sahip olabileceğinizi unutmamalısınız:

  1. Her yazı için ekstra çaba göstermeden başlık ve açıklama optimizasyonu gerçekleştirmek.
  2. XML site haritası ve Open Graph meta etiketi oluşturma kolaylılığı.
  3. Her eklenti ayarına bağlı olan kapsamlı ayar açıklamaları ve yardım seçenekleri.

All in One SEO Pack Lisans

21 Yorum

  1. Ayhan Bey merhaba,

    Hali hazırda YOAST kullanmaktayım. All in One a geçiş yapıldığında sıra kaybı yaşanır mı ?

    Diğer sorum ise , sıralama için all in one mı yoast mı daha etkılı ?

    Teşekkürler

    1. Dikkatli geçiş sağlamalısınız. Ayarlarda hata yaparsanız sıralam kaybı yaşarsınız. Bence All in One SEO daha iyi.

  2. All in One Seo eklentisini nereden baksan 8-9 senedir kullanıyorum. Yoast’ın sevmediğim yanı başlıklara “xxx arşivleri” tarzında saçma sapan yazılar eklemesi ve işin kötü tarafı da bunu normal sürümünde kaldıramamanız. Pro sürümünü almanız gerekiyor sanırım. All in one Seo ile devam.

  3. Yoast SEO daha kolay geliyor bana yani şimdiye kadar daha verimli olduğunu dusunuyordum. Şimdi değiştirmeye karar verdim teşekkürler.

  4. Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim Ayhan hocam.
    Sizden bir ricam olacak;
    WordPress alanında pek yazmıyorsunuz, bu alanda biraz daha bilgi aktarımı yapabilirseniz memnuniyet duyarız.

  5. Hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ancak all in one seo ayarları konusunda detaylı ayarlar yok. mesela site haritası ayarlarının detayları olsa güzel olabilirdi Genel ayarlar kısmında da eksik ya da üstünde hiç durulmamış kısımlar var

  6. Uzun zamandır birçok web sitemde hep AIOSEO kullandım. Bi ara Yoast da denedim ancak AIOSEO bana hep daha kolay ve daha etkin gelmişti. All In One SEO’yu kesinlikle tavsiye ederim.

  7. Merhaba,

    Keyifle okudum emek harcanmış güzel bir makale ancak yazılmak için yazılmış gibi lütfen yanlış anlamayın. Sizin tecrübelerinize güvenerek yazmış olduğunuz her içeriğe yetiştiğim kadar takip ediyorum ancak ihtiyacımız olan tam olarak şu; doğru ayarları anlatan bir makale bekliyorum. Mesela ayhankaraman.com All in One Seo ayarları çok merak ediyorum.

    İyi çalışmalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Merhaba