fbpx
Google Analytics

Google Analytics ile Yapmanız Gereken 11 Şey

Google Analytics e-ticaret sitelerine başlangıçtan itibaren yardımcı olan, dönüşümlerin arttırılması ve gelirlerin yükseltilmesi için gerekli adımların atılmasını sağlamaktadır. Google Analytics kullanılması gereken ideal araçlardan birisidir. Eğer daha önce kullanmadıysanız mutlaka kullanmaya başlamalısınız.

Birçok girişimci Google Analytics ile ilgili temel unsurları bilse bile birçok kişi hala Google Analytics ile yapabileceklerini bilmemektedir. İşletmenizin başarıya ulaşmasını istiyorsanız Google Analytics ile değerlendirebileceğiniz 11 farklı yöntem bulunmaktadır.

google-analytics-yapmamiz-gereken-11-sey

Özel Hedef Kitle Alanları Oluşturun

Google Analytics’te özel hedef kitle alanları oluşturarak hedef kitlenizi izleyebileceğiniz özel bir veri alanı oluşturabilirsiniz. Bunu genel trafiğin tamamına yayabilir veya belirli içerikleri kapsayacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Bununla birlikte farklı alanların sonuçlarını kıyaslayabilirsiniz. Bu şekilde bir yol izlerseniz toplamdan daha detaylı veriler elde edebilir, ilerleyen dönemlerde yapabileceğiniz testleri ve dönüşüm optimizasyonlarını buna göre biçimlendirebilirsiniz.

Dönüşüm Hunisi Araçlarını Kullanın

Müşterilerinizin siteyi nasıl gezdiğini ve nerelere göz attıklarını anlamaya çalışın. Kullanıcı akışında bu kısımları anlayarak trafiği yükseltmek ve gelirleri arttırmak için bir sonraki adımınızı geliştirebilirsiniz. Yerler kısmını kullanarak müşteri dönüşümünü anlayın, benimseme oranlarına ve kullandıkları cihazlara dikkat edin. Bu sayede bazı testleri çok daha erkenden yapabilir ve optimizasyon adımlarını önceden planlayabilirsiniz.

Test Eden Kişiyi Test Edin

Birçok kişi Google Analytics kodlarına bakar ve onun mükemmel bir biçimde çalıştığını düşünür. Her ne kadar kendi kendine hizmet veren bir sistem gözükse bile bu alanda bir uzmandan destek alarak verilerin görsel hale dönüştürülmesini ve onu her açıdan incelenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede onun tam anlamıyla kusursuz bir biçimde çalıştığından emin olabilirsiniz. Kusurlu veriler daima hiç veri olmamasından çok daha kötüdür.

Hayranlarınıza Ulaşmak İçin Geri İzlenimleri Kullanın

Birçok insan geri izlenim sayfasının varlığından bile habersizdir. Geri izlenimler size link veren birçok kişi hakkında temiz bilgiler sunar. E-ticaret oluşumları başlangıç aşamasında bu kişilere ulaşmak ve onları indirim kodları veya özel tekliflerle ödüllendirmek için geri izlenimler kısmını kullanmalıdır.

Çevrimdışı Dönüşüm Takibini Deneyin

Google Analytics tek başına bir ürün olduğu için dönüşüm oranlarını veya satış verilerini telefondan kontrol edemezsiniz. Eğer dönüşüm verilerinin tamamını yakalayamazsanız kusurlu veriler elde etmiş olursunuz. Mongoose Metrics gibi analiz araçlarını kullanarak hangi kanalların ve anahtar kelimelerin en çok satışı getirdiğini anlayabilirsiniz.

Site Hızını Avantaja Çevirin

Site hızı özelliğini kullanıp bundan gerekli avantajı elde edin. Eğer sayfalarınız hızlı bir biçimde yüklenmiyorsa bazı satış fırsatlarını kaçırabilirsiniz.

Popcorn Metrics Kullanın

Popcorn Metrics kullanarak hedeflerinizi daha kolay ve hızlı bir biçimde belirleyin. Popcorn Metrics sizi kodla falan uğraştırmadan kullanıcı akışını kontrol etmenize olanak sağlar, zamandan tasarruf ettirir ve bazı problemlerle uğraşmanıza engel olur.

Dönüşüm Hedeflerinizi Belirleyin

Dönüşüm hedefleriniz için Google Analytics’te hedeflerinizi düzenleyin. Bu belki herkes tarafından bilinen bir yöntem olabilir ancak şaşırtıcı bir biçimde pek fazla kullanılmaz. Hedeflerinizi belirleyerek sitenize geldiklerinde kullanıcıların sizin hedeflediğiniz eylemleri gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini kontrol edebilirsiniz.

Yeni Ve Geri Gelen Ziyaretçileri Karşılaştırarak Kullanıcını Akışını Kıyaslayın

Kullanıcı akışı verilerini kontrol ederek hangi sayfaların daha fazla ilgi çektiğini ve hangilerinin beklenenden daha az ilgi çektiğini tespit edin. Bu veriler site akışı konusunda daha iyi bir tasarım ortaya koymanızı ve hangi içeriklerin geliştirilmesi gerektiğini size aktarmaktadır. Yeni gelen ziyaretçiler ve geri gelen ziyaretçiler açısından sayfalarda harcanan zamanı ve çıkış oranlarını kontrol ederek veri analizlerini bir adım daha geliştirebilirsiniz.

URL Oluşturucu Özelliğini Kullanın

Google’ın URL oluşturucu özelliğini kullanarak URL adreslerine özel kampanya parametreleri ekleyebilirsiniz. Kullanımı kolaydır ve e-posta, haber kaynakları, sosyal medya mesajları ve ziyaretçi mesajlarından gelen verileri daha kolay bir biçimde analiz etmenizi sağlar.

Başlangıçtan İtibaren Hedefler Belirleyin

Sonuçlara odaklı hareket edin. Google Analytics’te belirlediğimiz hedeflere ulaşamadığımız sürece zaman ve para kaybederiz. Eğer hedeflerinizi belirlemek için dört saatten fazla vakit harcarsanız işinize yaklaşımınız konusunda daha fazla şey elde etmiş olursunuz.

10 Yorum

  1. Analytics gerçekten çok kapsamlı ve profesyonel bir web istatik aracı ancak iyi kullanılması ve öğrenilmesi gereken bir araç , bu yazı faydalı olmuş bu açıdan elinize sağlık.

  2. Google analytics kullanıcıları için güzel bir açıklama olmuş.faydalı bilgiler içeriyor gerçekten.sayın adminimize teşekkür ederiz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Merhaba