fbpx
SEO

En iyi SEO Araçları

Bizler gözümüzü açıp kapatıncaya kadar yeni araçlar gelir gider. Binlerce SEO aracı var ama bunların arasında en iyileri hangisi diye soranlar olacaktır elbet.

Dijital pazarlamacı olarak güçlü araçlar ararken, özelliklerinden faydalandığım ve sonuçlarına inandığım bir kaç aracı sürekli olarak kullanmaya başladığımı fark ettim. Konuyu daha fazla uzatmadan tecrübe edindiğim en iyi SEO araçlarını sizlere aktarmak isterim.

SEMrush

semrush-ayhan-karaman

SEMrush bizlere bir sitenin sağlıklı olup olmadığının sonuçlarını aktaran bir platform. Organik aramalardan ücretli aramalara, backlink kaynaklarından görüntülü reklamcılığa kadar bir çok veriyi bizlere aktarmaktadır. SEMrush aynı zamanda sorgulanan siteye benzer siteleri de paylaşmaktadır. Bu sayede size benzer rakiplerinizi detaylı olarak inceleyebilir ve strateji geliştirebilirsiniz. Bir diğer özelliği ise Google arama motorunda hedef kelimelerinizin sıralama sonuçlarını paylaşması. Yani kelimelerinizin sıralamalarını takip etmek için SEMrush kullanabilirsiniz.

BuzzSumo

buzzsumo-ayhan

Görsel, sosyal medya ve blog içeriği konusunda fikir araştırması yaparken BuzzSumo kullanmanızı öneririm. BuzzSumo bir site sorgulandığında o siteye ait paylaşımları sosyal medya platformlarına göre listeler. Bu sayede rakiplerinizin en çok ilgi gören içeriklerinden yola çıkarak strateji geliştirebilirsiniz. Sorguladığınız siteye özel hazırlanan sayfada backlink view seçeneğine tıkladığınızda ilgili gönderiye gelen en popüler bağlantıları görebilirsiniz.

AuthorityLabs

AuthorityLabs

AuthorityLabs ile anahtar kelimelerinizin tarihsel sıralamasını grafiksel olarak takip edebilirsiniz. Araç farklı arama motorlarındaki sıralama sonuçlarıyla kıyaslama yapabiliyor. Aynı zamanda kelimelerin aranma hacimlerini de paylaşıyor. Hemen üye olarak 30 günlük deneme sürümünü kullanmaya başlayabilirsiniz.

authority-labs-compare

Bu araç pazarlama stratejileri belirleme konusunda sizlere ciddi oranda fayda sağlayacaktır.

SpyFu

SpyFu kullanımı genellikle rakip analizi için gereklidir. Rakiplerinizin organik ve ücretli reklam stratejilerini analiz edebilmeniz için harika bir araçtır. Ayrıca SpyFu aracılığıyla kontrol ettiğiniz her türlü raporu indirebiliyorsunuz. İncelemenizde fayda var. Kesinlikle beğeneceksiniz.

Ahrefs

ahrefs-backlink-sorgulama

Geldik backlink sorgulama platformu olan Ahrefs’e. Ahrefs bir web sayfasının backlink kaynaklarını IP verilerinden link çeşitliliğine kadar verebilen harika bir araç. Rakiplerinizin bağlantılarını analiz edebileceğiniz, kendi bağlantı stratejilerinizi oluşturabileceğiniz bu platformdan mutlaka faydalanmanızı öneririm.

Majestic

majestic-ayhankaraman

 

Benim bu araçta en çok beğendiğim yön bir sitenin güven akışını paylaşıyor olması. Ahrefs ile benzer özellikleri de bulunan majestic aracını kullanmalısınız.

DeepCrawl

deepcrawl

İç optimizasyon denetiminde kullanabileceğiniz harika bir araç. Yinelenen içerikler, başlıklar ve açıklamalar bu aracın gözünden kaçmaz. Uzun başlık ve açıklamalar bu araç sayesinde hemen tespit edilebilir. Kısacası iç optimizasyon denetmeni DeepCrawl’i mutlaka kullanın derim.

Bu yazımızda sizlere en sık kullandığım ve bize göre en popüler olan SEO araçlarını paylaştık. Sizin kullandığınız ve gerçekten verim aldığınız SEO araçları var mı? Bunu gerçekten çok merak ediyorum. Yorum kısmında bizimle paylaşabilirseniz sevinirim.

10 Yorum

  1. Screaming Frog geçtiğimiz günlerde SEO uzmanlarının en çok kullandığı araç seçilmişti. Siz tercih etmiyor musunuz?

    1. Açıkcası ilk defa duyduğum bir araç ve hemen indirip test etmeye başlıyorum. Çok teşekkür ederim.

  2. Yazi icin tesekkurler emek verilmis elinize saglik. Icerisinde bilmediklerim de var muhakkak kullanacagim. Iyi calismalar dilerim.

  3. Merhaba hocam 15 senedir web sitw işleyle ugrastim google birsey ararken sitenize girdim okadar site gezdim ilj defa siZin bu guzel anlatimlarinizi burada gördum tskler ederim sizi hep takip edecegim

  4. bende yeni yeni seo öğrenmeye çalışıyorum bilgileriniz için çok sagolun bir sorum var dış seo ile ilgili neler yapmalıyım

    1. Yunus Bey, site içi optimizasyon tarafını tamamladıktan sonra yavaş yavaş dış kaynakların oluşturulmasını da sağlayabilirsiniz. Kendinize özel kaynaklar oluşturun ve bunları kendi sitenizle ilgilendiğiniz gibi ilgilenip geliştirin. Belli bir süre sonra bağlantı almaya başlayın.

  5. Listede yer alan SEO araçlarının bir çoğunu kullandım. Site içeriği kaliteli ise geriye Backlink sorunu kalıyor. Ve bu konuda en kullanışlı olanı Ahrefs. DeepCrawl da geçtiğimiz günlerde kullanmaya başladım. Sorunsuz bir şekilde uzun açıklamaları vs. listeliyor. Oradan bakıp düzeltiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Merhaba