fbpx
Dijital Pazarlama

Mutlaka İncelemeniz Gereken 3 Dijital Pazarlama Trendi

Dijital pazarlama klasik pazarlama gibi çalışmaktadır. İzlenmesi gereken trendler vardır ve teknoloji meraklısı pazarlamacılar için bunlar daima önde yer almak durumundadır. Bu dönem bazı trendler inanılmaz artış gösterecekler. Bunları tanımlayarak ve bunların nasıl işe yaradığını tespit edip uygulayarak çok geç olmadan rekabet ortamındaki etkinliğinizi tekrardan kazanmalısınız.

Firmanızın tamamen çevrimiçi çalışması veya farklı çalışma usullerinin parçası olması durumu değiştirmeyecektir. Dijital pazarlama oyun planının bir parçası olmalıdır. Eğer firma içerisinde bu tür bir pazarlama ekibine sahip değilseniz bu yıl buna bir çözüm getirmelisiniz. Sadece profesyoneller önemli dijital pazarlama trendlerini yönlendirebilecek nitelikte olurlar.

Video ve Resim Tabanlı Pazarlama

İçerik kesinlikle kraldır ancak içeriğin metin olması gerekmemektedir. Aslında, yapılan birçok araştırma bu konuda birçok farklı veri sunmaktadır. Tüketiciler video veya görüntü tabanlı diğer reklamları daha fazla sevmektedirler. Sosyal medyada bu tür içerikler daha fazla ilgi görmektedir. Bununla birlikte 450 kelimeden oluşan bir yazıyı okumaktansa yüksek kaliteli bir video veya infografiğe göz atmak çok daha kısa sürmektedir.

Bunun sonucu olarak dijital pazarlama çalışmalarınızın artık daha fazla resim merkezli olmasına önem vermeniz gerektiği ortaya çıkmaktadır. Elbette tüm kitleniz görüntülerden ve videolardan hoşlanacak diye bir kaide yoktur, bu nedenle kendi kitlenize ait verilere göz atmalı ve onların istediğini yapmalısınız.
Örneğin, bir firma emeklilik üzerine bir kampanya yürütüyorsa yazılı içeriğe odaklanmalıdır ancak hedefte genç sayılan kitle varsa bu durumda firmanın video içeriklere yoğunlaşması gerekir. Video çok daha eğlendiricidir.

Tamamen Mobil, Her Zaman Mobil

2014 yılında mobil okunurluk dönemi başladı ve birkaç insan dijital pazarlama çalışmalarını bu yöne kaydırmakla yetindi. Mobil okunurluk, insanların akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden sitenize gelmesi demektir. Masaüstü cihazların dönemi artık kapanmak üzere ve pazarlamacılar artık duyarlı tasarımlar ve ortalama mobil okunurluk sunmak zorundadırlar. Hazırladığınız içerikler ve bültenler mobil dünyada nasıl gözüküyor? Mobil kullanıcılar site tasarımlarının artık elverişli olmasını istemektedirler. Yeni bir siteyi tekrardan öğrenmek istememektedirler.

Bu nedenle sitenizin bir mobil versiyonu, bir mobil uygulaması veya her ikisi de stratejiniz içerisinde yer almalıdır. Mobil okunurluk aynı zamanda sürekli test, düzenleme ve ayarlama gerektirmektedir. Diğer bir şekilde söyleyecek olursak bunun için pek vaktiniz olmayabilir. Bir tasarımcı ve uygulama geliştiricisi ile anlaşarak mobil dünyada daha etkin olabilirsiniz. Dijital pazarlama çalışmalarınızı mobil dünyaya aktarabilecek biriyle çalışmanız gerekmektedir. Bu sizin için iyi bir reklam olacaktır.

Doğal Reklamcılık Tek Çevrimiçi Reklamcılıktır

Doğal reklamcılık içeriklerin içerisine gizlenmiş ve organik gözüken reklamcılık çalışmalarıdır. Bunlar oldukça iyi sonuçlar verebilmekte ve aynı zamanda sonuçları kötü olabilmektedir. BuzzFeed hayranları bazen öne çıkarılmış yazıları görmektedir ve bunları gerçek sanıp onlarla etkileşim kurmaktadırlar. Ancak doğal reklamcılığı oluşturmak çok kolay değildir. Video reklamlarla uğraşmak istiyorsanız Instagram üzerinde bunların örneklerini görebilirsiniz.

dijital-pazarlama-trendleri

Doğal reklamcılık yönlendirilebilecek nitelikte değildir ve bu nedenle dijital reklamcıları zorlarlar. Ancak önemlidir çünkü kitleler artık sıradan reklamları görmezden gelebilmektedirler. Doğal reklamcılık yeteneklerinizi geliştirin ve kendinizi doğal gözükebilmek adına bir adım öne taşıyın.

Bu sezon bu trendlere ayak uydurarak firmanızın tüm ödülleri toplayabilmesine yardımcı olun. Sizin aklınızdan geçen ve işe yarar olduğunu düşündüğünüz trendler var mı?

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Merhaba