fbpx
SEO

Bilmeniz Gereken 11 SEO Taktiği

Arama motorları geliştirmeyi sürdürdükçe, pazarlamacılar da yeteneklerini geliştirerek ona uyum sağlamak durumundadır. Yapılan araştırmalara göre arama ile gelen kullanıcıların büyük bir bölümü SEO aracılığıyla gelmektedir. Bununla birlikte gelen fırsatlar, giden fırsatlardan yaklaşık yüzde 61 oranında daha az maliyetli olmaktadır.

SEO, yatırımın geri dönüşü açısından daha iyidir. Araştırmalar sonucunda SEO ile kazanılan fırsatların yaklaşım oranı 14.6 iken, giden fırsatlar (baskılı reklam ve doğrudan e-posta gibi hamleler) tarafında bu oran 1.7 olmaktadır.

Artık SEO konusunun önemli olduğunu biliyorsunuz ama mutlaka bilmeniz gereken 11 önemli taktiğin de bulunduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

bilmeniz-gereken-seo-taktikleri

Link Kazanabilecek Mükemmel İçerikler Üretmek

Arama motoru algoritması kapsamında değişiklikler yapılsa bile gelen SEO linkleri hala arama motorları için değerlidir. Bunun değişmesi çok olası değildir. Bununla birlikte link alım stratejilerinin değiştiğini söylemek gerekiyor. Yüksek kaliteli, uygun sitelerden link almak sadece SEO açısından değil aynı zamanda yönlendirilen trafik açısından da değerlidir. Bu size daha fazla satış fırsatı ve marka tanıtımı fırsatı sunmaktadır. Mükemmel içerikler üreterek insanların bunları paylaşmasını sağlayabilir ve bu sayede link kazanabilirsiniz.

Atıf Linkleri

Arama motorları sitenizi rakiplerinizin yanında her bulduğunda firmanızın onlarla aynı niş içerisinde yer aldığını söyleyen bir sinyal ortaya çıkar. Atıf linkleri almak için en iyi veya ilk 10 içerisinde yer alan unsurları gözden geçirmelisiniz. Elbette bu sizin belirlediğiniz niş içerisinde olmalıdır.

Eğer bu tür bir arama yaptıktan sonra isminizi listede göremiyorsanız yayıncıyla irtibat kurup firmanızın listeye eklenmesini istemelisiniz. Firmanızın neden bu listede olması gerektiğini onlara uygun bir şekilde anlatın, linkin yanında ise bir de özet sunun.

Yazınsal Linkler

Yazınsal linkler SEO çalışmalarının çok güçlü parçaları haline geldiler. Diğer yayıncılardan alınacak ve sizden bahsedilecek linkler son derece kıymetlidir. Bunları yazacağınız güçlü misafir yazıları sayesinde elde etme şansınız çok yüksektir.

Yazınsal link almanın en kolay yolu başkalarının paylaşabileceği iyi içerikler oluşturmaktır. Diğer yöntem ise yüksek kaliteli sitelerde ziyaretçi yazıları yazmaktır. Bunun için elbette kendi bulunduğunuz niş kapsamını düşünmelisiniz. Mükemmel sayılabilecek içerikler oluşturmaya daima hazırlıklı olmalısınız.

Röportajlar diğer bir yazınsal link alma yoludur. Röportaj kapsamında işinizden bahsetme fırsatına sahip olmalısınız. Bu size daha fazla backlink ve trafik kazandırabilir.

Kırık Link Oluşturma Yöntemi

Etkili olabilecek diğer bir etkili link oluşturma stratejisidir. Burada başkalarının kırık linklerini düzeltmesine yardımcı olmanız gerekmektedir. Bu sadece iyi içeriklere sahip olduğunuz sürece geçerli bir durumdur.

Kırık link oluşturma yöntemini kullanabilmek için kendi belirlediğiniz niş kapsamında bir sitede kırık link bulmanız gerekmektedir. Ardından bu sitenin yöneticisiyle iletişim kurabilir ve alternatif bir çözüm sunarak kırık link yerine, yeni ve iyi bir içerikle birlikte link ekleyebilme şansınızın olduğunu söyleyebilirsiniz.

Link Yenileme

Link yenileme sitenize yönlendirilen kırık linkleri bulmak ve bunların düzeltilmesi için yayıncılarla iletişim kurmaktır.

Markanızın adının geçtiği yerleri bulabilir ve yayıncıdan bir link eklemesini isteyebilirsiniz. Sahip olduğunuz içeriğin sizden izinsiz kullanıldığı yerleri bulabilir ve buraya bir link eklenmesini talep edebilirsiniz.

Bu işi otomatik bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız Google Alert kullanabilir ve markanızın adı bir yerde geçtiği zaman size haber vermesini isteyebilirsiniz. Ardından ise sitenizin linkinin yer alıp almadığını kontrol edebilirsiniz.

2015-yilinda-seo-hakkinda-bilmeniz-gereken-taktikler

Link Erişimi

Link erişimi eski bir yöntemdir ancak hala etkili olabilmektedir. Bunu gerçekleştirmek için sitenize uygun bir siteyi bulmalı ve iletişim kısmından onlara ulaşıp kibarca link istemelisiniz. Bu özellikle sitenizden farklı bir iş üzerinde olan ama benzer kitleye hitap ettiğiniz zaman daha fazla işe yaramaktadır.

Rakip Analizi

Rakip analizi yeni bir şey değildir ve firmalar rakiplerinin linklerini yıllardır araştırmaktadırlar. Ancak, rakiplerin backlinklerine bakarken artık hangi linklerin alınmaya değer olduğunu incelemelisiniz. Ardından benzer siteden link almak için harekete geçmelisiniz.

Anahtar Kelime Sıralamasına Değil Yatırımın Getirisine Odaklanın

Anahtar kelimelerin arama motorlarında sıralama yapmalarından hoşlanırız. Ancak bu SEO kampanyanız için başarı açısından gerekli değildir. Birçok kelime için arama motorlarında ilk sıraya erişebilirsiniz ancak yatırımın getirisi söz konusu değilse bir anlamı yoktur. Birinci sıraya yerleşmek yerine dönüşüm sağlayan ölçümlere ve verilere bağlı kalmayı tercih etmelisiniz.

Kitlelere Yol Gösterecek SEO Stratejisi Oluşturun

Birkaç yıl içerisinde Google Analytics ve diğer araçlardan birçok anahtar kelime verisi kaybı yaşadık. Bu nedenle pazarlamacılar mevcut yöntemlerini değiştirmek zorunda kaldılar ve kitleleri bölümlere ayırmak konusunda yeni yöntemler bulmaya çalıştılar.

Bunu yapabilmek için ilk olarak yeni bir anahtar kelimeye odaklamanız gerekmektedir. Ardından komşu sayılabilecek pazarlara yaklaşımlar gerçekleştirmeli ve rekabetin SEO açısından nerede olduğunu belirlemeli ve nasıl daha iyi şeyler yapacağınızı düşünmelisiniz.

Anahtar kelime doldurma yapılacak günler artık geride kaldı. Kötü içerikleri bu şekilde üst sıralara çıkartmak mümkündü ancak artık pek mümkün değildir. Bunun yerine içeriklerde hedeflemelere ve anahtar kelimenin içerik içerisinde süzülüşüne odaklanmalısınız. SEO kapsamında içerik işte tam olarak bu yüzden önemlidir.

Yahoo, Bing ve Diğerleri İçin Optimizasyon Yapın

Yahoo, Bing ve DuckDuckGo gibi arama motorları her sene olduğu gibi bu sene de Google’ın pastasından biraz daha tırtıklamaya devam edecekler. Yahoo artık Firefox için varsayılan arama motoru durumunda. Safari mevcut durumda Google ile anlaşmaya sahip ama anlaşma bu yıl sona erecek. Söylentilere göre ise Yahoo ve Bing, bu tarayıcı için varsayılan arama motoru olmak için yarışmaktadır.

Diğer arama motorları çeşitli tarayıcılar için varsayılan arama motoru olmaya çalıştıkları için bunlara yönelik optimizasyonları daima düşünmelisiniz.

Mobil SEO

Mobil gün geçtikçe popülerliğini arttırıyor. Her site artık bir mobil pazarlama stratejisine sahip olmalıdır. Bu sadece bu yıl için geçerli değildir. Daha sonrası için de geçerli bir durumdur.

Mobil artık SEO planının bir parçası olmalıdır. Ancak ayarlama ve düzenleme konusunda dikkatli olmalısınız çünkü yapılacak hatalar nedeniyle trafik kaybı yaşayabilirsiniz.

Bir SEO stratejisi oluşturmak firmanız ve markanız için arama motorlarında daha iyi tanıtım fırsatına dönüşebilir. Yatırımın getirisini düşünüp bunu iyileştirmek istemez misiniz?

Bir Yorum

  1. Öncelikle kaliteli bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederiz Ayhan Bey. Makalenizde çok önemli konulara parmak basmışsınız. Mobil seo ve diğer arama motorlarına göre seo uygulamaları hakkında detaylı makaleler paylaşabilirmisiniz diğer makalelerinizde bu zamana kadar hep googleye göre şekil aldık ve hep googleye göre şekil almayı öğrendik.şimdi diğer arama motorlarıda pazarda yerini genişletme çabasında ve google haricinde diğer arama motorları içinde seo stratejileri uygulamamız doğru olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Merhaba